MűhelyPRN 94.: Nagyon nehéz tönkretenni, de nem lehetetlen (Toyota Prius@543k km)

  Megtekintés 116,057

Totalcar.hu

Hónapja

Íme Magyarország egyik legmagasabb futásteljesítményű Toyota Priusa, amelyben több mint 543 ezer kilométert mutatott a számláló amikor gazdája, a típus nagy ismerője elhozta egy alapos átvizsgálásra és közben elmagyarázta, mire kell figyelni, ha valaki ilyen autót vásárolna. A Totalcar MűhelyPRN támogatója a Motul. Találd meg az autódnak megfelelő olajat az olajkeresőn! bit.ly/3kHVJQr

Megjegyzés
Totalcar.hu
Totalcar.hu Hónapja
Minden használtautó-vásárlás fontos lépése a szakszerű állapotfelmérés, erre adunk megoldást: Totalcheck.hu Ha pedig a műsorba jelentkeznél, töltsd ki az űrlapot és várj, hátha kiválasztjuk az autódat: docs.google.com/forms/d/1GmLt1B1dHqT4YTyEZk36eW5E5a0GdF6rKyvuHZqwOL8/edit
r sz.
r sz. Hónapja
Ez a 4. generacios Prius
ugatsz
ugatsz Hónapja
@Alexander Tinta Nem akarok senkit védeni, meg nem is érdekel a cicaharc, de pusztán kíváncsiságból megfordítom a kérdést. Gondolod erdekel valakit, hogy Te voltál az első? Miert érez egy sulytalan barki kenyszert vagy kesztetest egy ilyen bugyuta hozzászólásra? Csak nem butacska, frusztralt, okoskodo, unatkozo, esetleg eletunt, netan megkeseredett vagy? Legalább értelmes hozzászólás lett volna, de ez így sehogy se érdem. Ha pedig az 1982 a születési éved, akkor meg egyenesen szégyen. Vegyél magadnak egy sört, hiszen első voltál, megérdemled :)
Béla Batai
Béla Batai Hónapja
Tehát ha az autó össze dől mint a kártya vár 1m forintot tesz ki. Tekintve hogy sok másik gyártó autója akár egy egy rész egységgel tudja produkálni (automata, magasnyomású rendszer ,stb stb ) tényleg eléggé jó technika ,főleg hogy az említett Prius hibák normális karbantartás mellett szinte teljesen elkerülhetők.
Meeetya
Meeetya Hónapja
Csaba miért tűnt el a műsorból? Csípem a fickót...
Alexander Tinta
Alexander Tinta Hónapja
@A. F. Sosem ertettem, hogy amihez a masiknak semmi koze, annak ellenere miert erez egy sulytalan barki kenyszert vagy kesztetest bugyuta szemelyeskedo velemenynyilvanitasara? Lehetsz butacska, frusztralt, okoskodo, unatkozo, esetleg eletunt, netan megkeseredett vagy eppen az osszes "erteket" birtoklo fotelhuszar, vegulis mindegy is. Leirhatod, de minek? Azt gondolod erdekel valakit, netan tartalma, erteke van? Tolem legalabb pár sort "kaptál", azt zsebre teheted. 😉 Ha legalabb elso hozzaszolo lettel volna... 🙂
Bernics Gábor
Bernics Gábor Hónapja
150 ezerből úgy fel lett javítani az akkumulátort, hogy több tízezer kilométert menjen? Jól hangzik.
Daikini0
Daikini0 Hónapja
Attól függ, hogy mekkora felújítást csináltat az ember. Az enyém eredeti akkuval 360 ezret ment el, és még pont garanciában cserélték, úgyhogy mákom volt, esélyesen még 300 ezer km-ig max a hűtőventillátorát kell majd csak tisztogatni. Vannak erre szakosodott szakik, akik egy Check hibrid system lámpa esetén adnak pár opciót. Egy teljes csere ugyan nem olcsó (kb 500 ezer Ft), ha már nincs garancia, de vannak opciók arra, hogy a teljes összeget ne kelljen kifizetni. Van aki teljes cserét csinál, és beszámíttatja szakinál a jó modulokat, vagy csak pár modult cserél. Nem szokott 4-5-nél több tönkremenni, ez pártízezres tétel, illetve 100 felett lehet, ha az ember a kicsit gyengébbeket is kiszedeti.
Z B
Z B Hónapja
A japán mérnök lehet, már nem él... Talán harakiri-t hajtott végre szégyenében? 😱😨
cybcarr
cybcarr Hónapja
4:00 úgy emlékszem ezek ALU kasztnisok. Azok nem rozsdásodnak, maximum oxidálódnak. De nem értek hozzá, majd valaki okosabb kijavít, ha tévedek. :)
R. Maj.
R. Maj. Hónapja
De jó lenne, ha ez a kocsi pofásabb lenne. Ilyen megbízható autó se nagyon van akkor ezek szerint.
Fentanyl Floyd
Fentanyl Floyd Hónapja
@R. Maj. Egyszerűen ronda. De minden hasonló, kici óccó bevásárló kocsi ronda. A McLaren már jól néz ki
R. Maj.
R. Maj. Hónapja
@Fentanyl Floyd Az Opel Astra K mondjuk egy ronda kocsi? Vagy az Opel Astra J GTC is? Speciel nekem az a kedvencem, annyira dögös az a kocsi - mármint a GTC. Szerintem azt mindenhol megnézik! Igen, nem szép kocsi a Prius, sajnos - de gondolom nem is erre mennek ezeknél. A legújabb típus már egész tűrhető külcsínre!
Fentanyl Floyd
Fentanyl Floyd Hónapja
A pofássággal szerintem nincs probléma. Az opel astra bűnronda, mégis abból van a legtöbb az országban.
Rudolf Schlosser
Rudolf Schlosser Hónapja
Annyit a Jenőről, hogy kormánymű gyanús autóval mentem hozzá, simán eladhatta volna a drága cserét ehelyett a kormányoszlopon meghúzott 2 csavart ingyen és jó utat hívánt. Nem hittem el...Legkorrektebb
r sz.
r sz. Hónapja
Ez 4. Generacio de mindegy...
SyM bioTe
SyM bioTe Hónapja
Jó, hogy egy olyan emberbe kötsz bele, aki finoman szólva is precízen ismeri a típust. :DDDD
Balázs Gaál
Balázs Gaál Hónapja
@Vis Major Ekkora tufát 😭😭 Háromig nem tud elszámolni, de kommentel.
Balázs Gaál
Balázs Gaál Hónapja
Fel tudod sorolni az első hármat?
Vis Major
Vis Major Hónapja
Nem, ez a harmadik generáció PHEV változata. Gen 4 az még nagyon új, nem nagyon van olyan amiben már 500e+ km van.
Kránicz Lajos
Kránicz Lajos Hónapja
Inkább legyen benne 500.000 km autópályán vagy akár taxiként (mert ott meg nemigen van ideje lehűlni) mint 150.000 km óvodajáratként (napi 2x 1.5km). Szerintem. Bár utóbbit egy jó akkus hibrid villanymódban simán tudja.
Daikini0
Daikini0 Hónapja
​@Balázs Gaál hát a plugin azért biztosan ;)
Balázs Gaál
Balázs Gaál Hónapja
Azt nem tudja a hibrid villanymódban.
Kránicz Lajos
Kránicz Lajos Hónapja
Azt tudja valaki milyen paraméterei vannak a benne lévő lítium akkumulátornak? (kWh, V, Ah) (3.3kWh, 6.8kWh, 8.8kWh értékeket találtam)
SzabolcsFHR
SzabolcsFHR Hónapja
Szia. 4.4 kWh-s az akkucsomag. Toltesenkent nalam 2.37 - 2.67 kWh-t vesz fel. Ez tobbnyire homerseklettol fugg, es attol hogy az auto leallitasa elott, mekkora teljesitmenyt sikerult visszatolteni az akkucsomagba.
Ortner Endre
Ortner Endre Hónapja
Ez olajfolyás? Azta. Nekem eddig erről más elképzeléseim voltak :) Nálam a szóra sem érdemes kategória lenne. Persze, nem vagyok autószerelő.
ECCH Store
ECCH Store Hónapja
15ért baromi jó hobbi aksi lenne az a darab, amit a kezében tart. Nevetségesen olcsó. 18650 alapú laptop aksit kapni itthon 6-7ezer körül is már, ami 3S2P, tehát 6 cellást. Ez a kezében ránézésre is többszöröse ezen kapacitásnak, nem csak a duplája, ami az árból jöhetne..
Taál Péter
Taál Péter Hónapja
Szakértő : " ez egy jó autó" , "kicsit foglalkoztunk a futóművel meg a fékkel de ennyi". Szerviz : " uhh rögzítőfék nem fog, féktárcsa rozsdás, belül nem is ér be a betét a tárcsába. Gátló porvédő leszakadva két oldalt. A motor orrán, meg a száján folyik az olaj. A hűtő eltömődve. " Ja tényleg foglalkoztak vele, ja tényleg semmi baja. Hogy ehhez az emberhez nem vinném a kocsimat az is biztos XDDD !
Péter Sárosi
Péter Sárosi Hónapja
Jenő a Prius Pápa ! Bátran vegyen tőle autót bárki mert iszonyat szinten ért hozzá és szart nem ad el senkinek !!!
Mátyás Vásárhelyi
Mátyás Vásárhelyi Hónapja
nem a km-től kell félni,hanem a karbantartások el mulasztásától!
Tolnai Károly
Tolnai Károly Hónapja
Prius olyan ,mint az Iphone,egy túlárazott,túlmisztifikált valami.Inverter tipushibát és az ,motorbolcső hibákat elfelejtettétek mondani. Kicsit olyan nem megy a bolt hangulatú videó ez. Ha taxi volt akkor kopott a pedálgumi,meg a kormány .Ez aztán a hozzáértés :D
SyM bioTe
SyM bioTe Hónapja
Bírom, hogy a kommentelők között mindig van olyan, aki az adott szakinál jobban ért hozzá.
Kornel Cseri
Kornel Cseri Hónapja
Nekem is pont ilyen autóm van. 2013-as Prius Plug-in csak nekem 173 ezer km van benne. Hollandiában élek és ott vettem a kocsit. Évente kétszer hazajárok vele 1600km kétszer, csekély 4 literes fogyasztással, klímával, fűtéssel, családdal és plafonig pakolt csomagokkal. Azt még érdemes megjegyezni, hogy full bőrülések (szintetikus), ülésfűtés, első gyári LED-es lámpa, radar cruise control és még sokminden más van benne, hiszen a kocsi Executive felszereltségű. Rövid és hosszú távokra egyaránt kényelmes és nagyon biztonságos autó. Én a Hollandia, Magyarország távolságot oda-vissza megjárom 200 euróból és ezzel szemben a munkatársaimnak a dögös BMW-vel csak gyorshajtásokból többre jön ki a büntetés, mint az én teljes benzin költségem.
cristallo verde
cristallo verde Hónapja
Ez a Te autód!Jól választottál típust magadnak. Viszont el kell fogadni, hogy pl. egy BMW-s, Alfás, Hondás stb. kb. megőszülne a Priusodban! Ez nem háború a márkák közt.Ez ízles, igény, és pénztárca függvénye.
Zellmer Sebastian
Zellmer Sebastian Hónapja
Magyarorszagon mindenki professzor es mindenki mindenhez ert...
Norbert Szabó
Norbert Szabó Hónapja
Kerjuk vissza csabat ezt a diszb**zit mellozni sziveskedjenek
Balázs Gaál
Balázs Gaál Hónapja
Látens és valóságos homoszexuálisok szokása a díszbuzizás.
Orbi Gaming
Orbi Gaming Hónapja
Remek videó lett!!
Peter Gal
Peter Gal Hónapja
Szerintem tekert az órája! Előre.. 😄
Lukács László - Az élet iskolája
Lukács László - Az élet iskolája Hónapja
Végre egy jól összeszedett és mindent összefoglaló videó a Priusról. Majdnem én is ezt a típust választottam, ám végül inkább az új autó vásárlása mellett döntöttem, köszönhetően a pofátlan tekergetéseknek, sérülten, motorhibásan behozott autóknak. A jó autó külföldön is drága. Egyenlőre azt látom, hogy a japán autók a jó választások. Azokból eddig mind bevált.
Manu
Manu Hónapja
Nagyon jó és informatív videó volt, köszönjük! Külön köszönet a "nem km-t, hanem állapotot veszünk" figyelmezettésre, amit már többször is említettek ezen a csatornán. Sajnos az emberek fejében nagy a baj még ezzel kapcsolatban.
Imurai
Imurai Hónapja
Műhelyfőnökök jönnek-mennek, de Bálint örök :)
Derively
Derively Hónapja
Közben a 450 ezer km-es taxi Focus árajánlata 190 ezer forint volt, aminek nagy részét a fékek cseréje tette ki. Értem én, hogy megbízható a Prius, de mutassák is meg.
losistvan
losistvan Hónapja
Szuper videó volt, köszi a feltöltést!
Smith Xylic
Smith Xylic Hónapja
Nagyon PRO ez a csávó :) Élveztem a ,,műsort" !
__
__ Hónapja
Kicsit keveseltem Peleskey Gyorgytol a hangsulyt.. vegre valaki zsebre rakta ezt a piperkoc f@szt 😄🤘🏼
Szabo Norbert
Szabo Norbert Hónapja
Semmi penzert nem kellene. Csunya is kenyes is.Kosz nem
Pomaj Zsolt
Pomaj Zsolt Hónapja
28:00 Katalizátor tolvajoknak😂😂😂
István Szabó
István Szabó Hónapja
Sajnos nem vicc :(
relcse
relcse Hónapja
Bakker, ne már...
Erisen
Erisen Hónapja
24:12 Mikor elviszed a szervízbe a Priusodat és Del Piero mondja meg hogy mi a helyzet.
Gellert Biro
Gellert Biro Hónapja
Úgy megnéznék egy aurist is
Kristóf S
Kristóf S Hónapja
Rengeteg érdekes és hasznos információt sikerült fél órába besűríteni, nagyon jó adás volt!
Somoskőújfalui Egon
Somoskőújfalui Egon Hónapja
28:05 nem értem mit mond eladja a katalizátort? adom a tel számom akk
Daikini0
Daikini0 Hónapja
@Somoskőújfalui Egon gyanítom ahhoz képest a Mónika show egy elegáns angol tea estély kiváló hátterű, rangos vendégekkel
Somoskőújfalui Egon
Somoskőújfalui Egon Hónapja
@Daikini0 . van 3 nagy katalizátor felvásárló face csoport, agyhalál ami ott megy.
Daikini0
Daikini0 Hónapja
@Somoskőújfalui Egon sajnos ilyen világ van, bár mostanában kaptak el pár tolvajt, azért még mindig sok esetről hallani
Somoskőújfalui Egon
Somoskőújfalui Egon Hónapja
@Daikini0 . katalizátor nélkül nem lehet járni Priussal, tudom, hogy nem arról szól, de ha ilyen világ van..
Daikini0
Daikini0 Hónapja
2-es priusoknál igen nagy slágertéma sajnos a katalizátorlopás. Páran már azt csinálják, hogy ők maguk cseréltetik utángyártott katalizátorra, és eladják az eredetit, mert valamekkora plusszal kijönnek belőle. Ha kilopják alóluk, akkor csak nettó pénzkidobásuk van.
Somoskőújfalui Egon
Somoskőújfalui Egon Hónapja
16:21 Dani azt mondja " ára? "
Ferenc Bertalan Róth
Ferenc Bertalan Róth Hónapja
Nagyon nyugodtan, értelmesen beszél a szakértő úriember. Le a kalappal előtte és az autó előtt is. Szuper, érdekes videó.
Ferenc Bertalan Róth
Ferenc Bertalan Róth Hónapja
@Gabor Szabo 540 ezer km van benne és nem, nem ömlik. Kicsit jön, amit meg lehet csinálni.
Gabor Szabo
Gabor Szabo Hónapja
Megemeled a kalapod egy autó előtt,aminek a motorjából orrán-száján ömlik az olaj? 🤣😂🤣😂
Zsolt Radics
Zsolt Radics Hónapja
"Taxi volt, de patent"
Kristóf Nagy
Kristóf Nagy Hónapja
Pipec piros Zsiguli, kétszázezer semmi azért a kocsiért :D
Tolnai Károly
Tolnai Károly Hónapja
Melyik nem? Szinte mind az volt amit behoznak. Itthon meg senki nem vesz ilyet újba.
György Dobos
György Dobos Hónapja
1,5 éve vettem egy Toyota prius + 7 személyes hibridet, nem bántam meg. 318 ezer volt benne azóta is hibátlan 5.5 liter a fogyasztása városban, úgyhogy 5-6 km megyek vele! Előtte egy Honda 7 személyes kocsim volt, ennek a duplája volt a fogyasztása! Volt, hogy nyáron 120km-es úton ki jött a fogyasztása 4,2 literesre úgy, hogy ment a klíma és 90-100km/h mentem vele főúton!
György Dobos
György Dobos Hónapja
@László Abonyi 136 lóerős.
László Abonyi
László Abonyi Hónapja
Szia! Hány lóerős a te autód?
Remus Re
Remus Re Hónapja
Nekem 2 es Prius om van, és inkább annak se lopják a katalizátorát! A porvédő harang 😀 ... hamarabb tökre fog így menni a lengéscsillapító mert sár és homok nem jó barát a szimeringeknek.
Vis Major
Vis Major Hónapja
De nem is értem az árakat, nekem ugyan P2, de jobb-bal cserével együtt volt 34 ezer...
László Ördög
László Ördög Hónapja
Gyertyakép mit mutat?
László Ördög
László Ördög Hónapja
Hova a picsába lehet ennyit menni egy nyomorult hibriddel?
Roland Szabó
Roland Szabó Hónapja
Ilyenkor jut eszembe, amikor a magyar "kéccáezer" alatt vesz egy ilyen idős autót. Majd amikor költeni kell rá, akkor leszarozza.
Norrisz Csak
Norrisz Csak Hónapja
Azért vannak itt is gondok,azt hittem jobban egyben lesz☝️
Travel Z
Travel Z Hónapja
Vki esetleg tudja a fogyasztast 160-180 as allando autopalya temponal?
Vis Major
Vis Major Hónapja
Ljubljana-Budapest oda vissza 6.3liter jött ki, magyar oldalon végig 150km tempomat, Szlovéniában 130. 170-180-nál olyan 10 körül eszik sztem.(Bocsi ez P2, nem P3 plugin mint ami a videóban van)
Tony Vajda
Tony Vajda Hónapja
16 literről indul és lassan elindul lefelé, nem tudom mennyi a minimum.
Szabolcs Juhász
Szabolcs Juhász Hónapja
Srácok, az operatőrnek fizessetek már egy tanfolyamot légyszi!
Szabó Richárd
Szabó Richárd Hónapja
A Motul az 5W30at a Becsültesnepper a 0w20at ajánlotta. Most akkor melyik? 🥺🥺🥺
Gábor Bártfai
Gábor Bártfai Hónapja
P2 be 5W30, P3 ba 0W20 :)
Boborján Pandacsöki
Boborján Pandacsöki Hónapja
Na, akkor tegyük tisztába a dolgokat! Aki normálisan akar használtautót venni és külföldre is jár, az vegyen egy 2-3 éves használtat max 30-50E km-t futott ízlésének megfelelő bármit. És akkor nem kell józskapistakarcsihoz okosba' megjelenni meg laptoppal rohanni motordiagnosztikára meg karosszériáshoz. Tudomásul kell venni hogy minden autó 300 ezer km környékén egy lefosott kilométerkő ha szép állapotban van, ha nem. Az időt meg a futott kilométereket nem lehet eltussolni, ami kopoik az kopik, ami rohad az rohad. Te választasz; ,vagy állandóan kalapálod vagy nyugodtan használsz valamit.Persze, sok embernek nem fog tetszeni az igazság, de ez a pali is fél órát beszél a lehetséges hibákról szsvsz hagyjuk ezt. Nyilván más egy ilyennel belföldön rohangáni vagy egy seggel Hamburgig elmenni. Más lerobbanni Bicskén vagy Párizsban
Boborján Pandacsöki
Boborján Pandacsöki Hónapja
@cristallo verde látom neked nem megy a szövegértés. Sok a borsodi homályos, ugyi
István Szabó
István Szabó Hónapja
@Boborján Pandacsöki Az általad említett dolgokkal is tisztában vagyok. Pl. dízelt soha nem is akartam venni ezek miatt sem. Való igaz. Az első mondatom újabb autókra vonatkozik természetesen.
cristallo verde
cristallo verde Hónapja
@Boborján Pandacsöki Mit szedsz Boborján?Nincs értékvesztés?? Te vennél 2 éves használt cikket új árban? Ez v.mi guruduma lehet..
Boborján Pandacsöki
Boborján Pandacsöki Hónapja
@István Szabó Értékvesztés? Láttad a használt autó árakat? Egy 1.6 2014-es vitarát gytk., akkori árában el tud adni. Egy 2 éves yarist árában el tud adni. Sőt, a "kihozom a szalonból felére esik az ára" című balgaságot is csak azok találták ki, akiknek sosem volt pénze újra. Nyilván van értékvesztés, de nem akkora. Az első mondatodat meg gondold át, amikor egy turbócsere vagy kettős tömegű beszerelési költséggel együtt több százezres tétel is lehet.
István Szabó
István Szabó Hónapja
Egy autó karbantartási költségeinél általában nagyobb költség az értékvesztése. Egy régebbi autónál ennek nagy részét az előző tulaj már megfizette. Aki ezt nem veszi számításba az autóvásárlásnál az nagyot tud bukni egy kifogástalan állapotún is és még csak le sem esik neki :)
Sandor Fejes
Sandor Fejes Hónapja
En elhiszem hogy az operatornek nehez dolga van filmezni ilyen kicsi helyen, de azert ha a hengerfejrol van szo elvarnam hogy ne az olajteknot filmezze. Amugy tok jo video, emelkedet a szinvonal, igy tovabb!
J R
J R Hónapja
Jenő mester megelőzött. 😊 Szerettem volna bevinni én is az autómat. Igaz én csak felhasználó vagyok,de az autóm hasonló karakterű. Nekem egy 2015 nyári P3 facelift van. Újonnan vásároltam,szalonból taxizni. Most 425.000 km van benne. Nekem is az volt a célom,hogy megmutassam az óraállás nem jelent semmit. A covidos évet leszámítva az autó 3 havonta megy szervízbe ès 6 havonta műszakira. Folyamatos hivatalos toyota szervízt kap. Korrektek ès nekem adtak egy második szervízkönyvet. 😃 A típus hibákon átestem,mint hibrid akksi és elektromos vízpumpa csere. Jenő érintve említette az egr szelepet. Na az szeret bekoszolódni. Volt már tisztítva és most megint esedékes. Az ablakemelő nálam részben nem működik. Egyébként minden más gyári az autón. Amit láttatok és hallottatok az teljesen úgy van egy priusnál. Talán azért még lehet jelentkezem én is,hogy megnézzük egy feláras toyota szervíz történettel rendelkező autó mennyire van rendben. Megéri-e kifizetni vagy vigyem a Jenőhöz. 😊 Szuper adás volt köszi. 👍🏻
Ákos Tonhauler
Ákos Tonhauler Hónapja
Bálintom megint mérhetett rétegvastagságot!! 😍😍😍
Levente Hartauer
Levente Hartauer Hónapja
És láthatott olajpárát :)
Horvath Bence
Horvath Bence Hónapja
Hallgattam volna még az úriembert 1 óra 30 percig is :P
Laz1Go
Laz1Go Hónapja
Hihetetlen, hogy mit kibirnak ezek a kocsik. Egyszer majd biztos lesz egy, remelem kap valami jo dizajnt mert ez a boci tekintet es az egesz forma maga az unalom a kobon. Azt uzeni utalok autozni de muszaj.
István Szabó
István Szabó Hónapja
A Prius típus már nem hiszem, hogy meg fog újulni. De ez a technika azóta ott van szinte minden Toyotában.
Attila Benko
Attila Benko Hónapja
Ez volt szerintem a leghasznosabb porno a sorozatban...
Gabor Erdei
Gabor Erdei Hónapja
En is most tervezek ilyen 3as Priust venni... Jeno kijon Angliaba is allapotfelmerni? Bar ezek utan kb megvehetem 10 perc tesztkor utan is. :) Koszi a videot es a sok infot! :)
Ferenc Kárpáti
Ferenc Kárpáti Hónapja
A csoportban valszeg tudnak segíteni, hogy kint kivel érdemes átnézetni, vagy TS programmal megnézni az értékeket. Itt sokunknak van ilyen. Egy sörért én is segítettem már hibakód olvasásban :) összetartó közösség, kérdezz bátran
Zoltán Schaffler
Zoltán Schaffler Hónapja
Hát igen, azért az megvan hogy az elődje a II.-es mennyivel jobb autó ugye .. :) elektromos vízpumpa ,, egr szelep..minek az ? ezekkel csak a baj van.. sokkal jobb s tartósabb is a II. Prius !
Balázs Gaál
Balázs Gaál Hónapja
Én hallottam már olyat, hogy nem elektromos vízpumpàt cseréltek egy autón. Meg aztán a P3 fél literrel kevesebbet eszik, ami 500e kilométeren 1 millió forint megtakarítás.
Ferenc Kárpáti
Ferenc Kárpáti Hónapja
Elektromos vízpumpát néha mérni érdemes. Nekem 260ezernél még simán jó értékeket ad. Az egr-t pedig mint minden autónál, néha takarítani kell
misiba misiba
misiba misiba Hónapja
Ezt mondom én is.
johny. tayl.
johny. tayl. Hónapja
Hová tűntek a maszkok?? :-D
Tamás Reith
Tamás Reith Hónapja
Én azt szeretném megkérdezni, hogy a hibrid autóknak mennyi árt, ha csak 7-10 naponta van használva és akkor is csak rövid távon (5-10 km)?
Tamás Reith
Tamás Reith Hónapja
Köszönöm a válaszokat.
ocsi Borcsok
ocsi Borcsok Hónapja
Kerékpárt tudom ajánlani
Peter Molnar
Peter Molnar Hónapja
Akku függvénye. A régebbi NiMH akkuk önkisülése magasabb, így állás közben jobban lemerül, így többet kell rajta tölteni, nagyobb tartományban mozog a töltöttségi szint, és kevés ideje van az elektronikának kiegyenlíteni az eltéréseket a modulok között. Li-ion kevésbé érzékeny, egy plug-in hibrid meg külső töltés miatt főleg nem - a leírt használati módra inkább azt néznék
Balázs Inhof
Balázs Inhof Hónapja
Erre az igényre rentábilisabb taxit hívni.Ez évente kb. 500 km használat.
Péter Kővári
Péter Kővári Hónapja
Mé' nem olvasták ki a hibakódokat? :P
Péter Kővári
Péter Kővári Hónapja
@Fentanyl Floyd na ez az :D
Fentanyl Floyd
Fentanyl Floyd Hónapja
milyen hibakódokat?
Lastname Firstname
Lastname Firstname Hónapja
02:37 az a kerek de sulyos 🤢
Indri Abdolbaha
Indri Abdolbaha Hónapja
Jenő az egyik legkorrektebb és legjobban felkészült autókereskedő. Aki Tőle vesz autót nem csalódik, és nem lesz átverve.
mthqwork
mthqwork Hónapja
@Indri Abdolbaha köszönöm
Indri Abdolbaha
Indri Abdolbaha Hónapja
@mthqwork elite autó csepel. erre keress rá.
mthqwork
mthqwork Hónapja
Van esetleg valami kontakt hozzá?
Patrik Pruzsinszky
Patrik Pruzsinszky Hónapja
Végre újra egy jó szakértői műsor, amiből tanulni lehet. Nem a szokásos, unalmas, gyenge semmitmondó használt sz@rok!
Tib Syy
Tib Syy Hónapja
Toyota tulaj: Azt várom, hogy tönkremenjen! Német "prémium" tulaj: Hát azt itt nem kell várni! 🙄🙄🤣🤣
Donát Szabó
Donát Szabó Hónapja
@zoli771018 ha van gazdája szerintem majdnem mindegy mit veszel. De a fene tudja.
zoli771018
zoli771018 Hónapja
@Donát Szabó Az a legnagyobb baj, hogy a köztudatban nagyon benne van, hogy a Toyota jó, elnyűhetetlen. Így aztán sokan vannak akik megpróbálják elnyűni. Asszem Winkler mondta a HiAce-ről, hogy nem szabad használtan megvenni, mert nagyon jó, ezt a tulajok is tudják, így a legtöbb leszarja. Jó példa a volt főnököm. 2 volt neki, mindkettőt újonnan vette. Amikor beleültem az egyikbe 600 ezer volt benne. Kb 1-2 nap múlva kivillant a szervíz lámpa. Mondom olajcsere? Á nem kell, most volt szerelőnél, biztos kicserélte, csak elfelejtette kinullázni a nemtudommit, mondott valamit. De kell valami vékony dolog, akár egy toll, és csak ki kell nyomni azt a lámpát, van egy gomb erre. Kinyomtuk, és ezután még én mentem vele vagy 40 ezret mire olajat kapott. A másikban már több mint 700 ezer volt. Volt olyan, hogy vészüzembe állt az autó, füstölt, nem ment 80-nál többel, és így használták egy hétig, mert nincs idő szerelőhöz vinni. Volt olyan olajcsere, hogy kitekerték az olajleeresztő csavart és nem folyt belőle az olaj, csak csöpögött. Semmi gond, visszatekerték, felöntötték ahogy kell és mehet tovább. Vicc amit páran művelnek itthon a Toyotákkal, mert bírja. Ha rendesen van szervízelve akkor jobb bármelyik németnél, de minden autót tönkre lehet tenni. Ennek a fickónak volt Passatja is, újonnan, de pár évesen eladta, mert párszor lerohadt alatta. Nem nehéz kitalálni miért, nem bírta azt a kiképzést amit a HiAce igen. :)
Donát Szabó
Donát Szabó Hónapja
@Balázs Gaál jaaaa, így màr tiszta. Persze, eleve azért mert japán és benzines. 200 ezret buktam 2 év alatt (meg nyílvàn még amit ráköltöttem) Illetve ha hiszed ha nem felraktam a hírdetést és 27 perc alatt jött 7 telefon amiböl az első el is vitte, a második merg akkor vitte volna ha marad. Nyílván nem rosszak a toyotak, nem lehúzni akartam. Csak példát írtam, hogy bizony abban is van olyan ami nem jó.
Balázs Gaál
Balázs Gaál Hónapja
@Donát Szabó 2010-es Corolla-t akartam írni... A 2014-es Corolla is többet ér, mint a 2014-es Passat TDI. Valamiért a piac többre tartja használtan azt a Corolla-t.
Donát Szabó
Donát Szabó Hónapja
@Balázs Gaál nem értelek. Hasznàltrol beszéltünk. 2014-es a passat. Tovább?
Balázs Szalay
Balázs Szalay Hónapja
Köszönet az úrnak :) nagyon informatív volt köszönöm :) nyilván ezek után már egyből elkezdtem agyalni valamelyik hybrid modellen 😊🤔
Grosz Marton Csaba
Grosz Marton Csaba Hónapja
hat kell ez a kocsi csak legyen benne 100000 km
Balázs Gaál
Balázs Gaál Hónapja
Ebben van annyi...
Máté Hajdu
Máté Hajdu Hónapja
Eskü a legnagyobb felüdülés hogy a végén maszk nélkül beszélnek 😅😂😂
D Riko
D Riko Hónapja
már egy ideje nézem a műsort és mindig nézem hogy egy fehér röno ott áll 0:25-nél lát ható szegény már tiszta kosz meg fakó a lámpái :)
Akos Katona
Akos Katona Hónapja
2 Prius is van a családban, imádjuk őket, eddigi legjobb autoink, ha csak, mint autó nézzük nem faroknoveles, vagy menozesre. 4 liter körül eszik a kettes, a plug in meg alatta, pláne, ha utóbbi sokat tud töltőn lenni. Jómagam autópályázok velük, p3 oda azért jobb választás, de a p2 sem szenvedés, nyilván nem a belső sáv királya, de óra szerint 200at megy a p3 is, és utazóban 130ig 6 alatt esznek. Fenntartása meg nevetségesen kevés, ennél jobb autó talán nincs is ennyiért a mindennapokra. Következő terv a P4 plug - in, de a P2 is marad sokáig, mert mindent tud, amit kell. Bár előbb vettem volna.
Peter Tanka
Peter Tanka Hónapja
@Akos Katona Az akksija az autónak hibátlan Zsuffa Béla tisztította, bemérte. Az elején szórakoztam, hogy milyen fogyasztást lehet kihozni, kínlódva az említett 4,2-4,5 de már ez sem életszerű, ha az ember normálisan használja, nem feltartva a forgalmat, akkor 5-5,5 liter, ebben az is benne van, ha kell akkor intenzíven gyorsít az ember, nem kis lábujjal, érintő gázzal.
Akos Katona
Akos Katona Hónapja
@Peter Tanka nekem csak autópályán eszik 5 felett, akkor is 120 felett. Városban, nem 2kmen simán lehet 4 körül menni, minden odafigyeles nélkül, esetleg akksid lehet kezd gyenge lenni, és többet megy a benzinmotor. Plug-in nél meg, ha töltöd és nem fűtesz 0liter a fogyasztás. Igaz nem sok 15-20 km között megy el, városban hőmérséklet függően.... Én a sok 3 literes fogyasztason szoktam nevetni sima hibrid üzemben...pulse and glide mód segít, de akkor is. Én használom, ahogy kell, most 4,6 meg 4,4 a két autó fogyasztása.
Peter Tanka
Peter Tanka Hónapja
Akos Katona, nem tudom te, hogy használod a priust, de 4 literes fogyasztás egyáltalán nem reális, nekünk 3 éve van meg és egyszer sikerült 4,2 litert kihozni, kínlódva, egy kövér gázt nem nyomva Budapestről Balatonfüredre autóúton. Ha normálisan, életszerűen vezet az ember, akkor 5-5.5 litert eszik.
Balázs Gaál
Balázs Gaál Hónapja
@Gadget 2019 óta 5 személyes, csak kicsi a terhelhetőség és a csomagtartó.
Gadget
Gadget Hónapja
a p4 plugin 4 személyes és nézd meg a csomagtartót, mielött döntesz. viszont mátrix fényszóróval is van.
Alex Jagodits
Alex Jagodits Hónapja
Végre egy autó amit használtak is az évek alatt !!! Napi 200 km átlagban a 7 éve alatt !!! Én csak a mai nap 8-tól 3-ig mentem 157km-t !!! , és ez átlagosnak mondható nap volt. Nem munkás autó, csak privát dolgaim intéztem! Ezért van az autó Pont jóidő !
Róbert Nagy
Róbert Nagy Hónapja
Mindig tisztelem az olyan embereket, akik nem az arcukkal fejezik ki a hozzáértésüket, hanem a tudásukhoz párosuló szerénységükkel.
Zsolt Zombory
Zsolt Zombory Hónapja
"ez egy jó autó"... Ehhez hasonló érvelést már hallottunk. Aki meg nem, az keressen rá a "jó tv-t szeretnék" szoosszetetelre. Hehe
adika6234
adika6234 Hónapja
Mi köszönjük Jenő, hogy vállaltad a kamerát és megosztottad tapasztalataidat!
Gabor Witsch
Gabor Witsch Hónapja
Jenö rendesen ellopta a show-t! Az Avalon nem a legerösebb csapattal lépett ma pályára. Jó lenne, ha az állapot értékelö a felmérésben is részt venne (a felvételen is). De elismerésem, hogy ez így adásba ment.
Atka K
Atka K Hónapja
@Peter Molnar Állítólag nem annak készült, ezért az autóról leszedték a céges matricákat, kivéve a bal oldalról. Azt mondták, hogy azt az oldalát nem fogják mutatni, ezért maradhat. :D
Peter Molnar
Peter Molnar Hónapja
Reklám
Fuelemuele
Fuelemuele Hónapja
ilyenek ezek a vacak, műanyag, eldobós autók...
Gabor Szilagyi
Gabor Szilagyi Hónapja
Nekem volt Gen II-em is azt is ujonnan vettem 2007-ben itt az USA-ban valoban a gepkonyv 5W40 irt DE mar vasarlaskor mondtak hogy nem 0W20 kell bele nalam uj koratol azzal ment mig el nem cserltem az elso GenIII-ra 2009-ben amihez eredetileg is 0W20 kellett sot az olaj sapkan is az volt ... most mar a masodik GenIII (harmadik Prius-t) hajtom ebben mar van 100000 merfold cca 160k KM... Az emlitett hutoviz dologra ugy lehet figyelni ha egy ODB-II kiirot hasznal az ember mert valamiert a hutoviz homersekletet sehol nem mutatja a Prius ... (meg egy csomo mast sem 12V aku toltest feszultseget stb) ... Es ahogy a nepper mondja amit a Toyota mond hogy 10k mile-onkent csereljuk az olajat az hulyeseg en kb felenel cserelem foleg az elso nehany esetben. SOT a CVT-ben is erdemes olajat cserelni en kb 80k mile-nal csereltem utanna olajat be-vizsgaltattam es elment volna meg kb 100k-ig DE hogy orok toltes lenne az BAROMSAG. Ja a hutot alul en takarom felig 50% (also fele) egeszevben, telen meg 75%-ban a 3 hideg honapban, igy tiszta marad de levego boven eleg ... ezt mondjuk gorogben nem ajanlanam...
Csaba Végső
Csaba Végső Hónapja
Kapható hozzá utángyártott porvédő, én legalábbis még tudtam venni 2 hónapja. Azt hiszem 6000 volt darabja.
narancs5
narancs5 Hónapja
Mennyi az utángyártott munkadíj?
Varga Sándor
Varga Sándor Hónapja
Csak a szokásos kopó részek romlanak ,mint más kocsin.
Csaba Keleti
Csaba Keleti Hónapja
Ez éppen hollandból jött ... azt elitautónál mindegyik hollandból jön.
Fazekas Laci
Fazekas Laci Hónapja
Hát ez sem igaz, jön hozzá Franciaorszagbol, Spanyolországból, Németországból, Belgiumból, Olaszországból. Én konkrétan most vettem tőle egy Francia Rav4 et, de a családból összesen 8db autót vettünk tőle ;)
Gabor Szilagyi
Gabor Szilagyi Hónapja
Azert jo lenne nem KM-ben megadni az akkucsomag elettartamat ugyanis nagyon leszarja az aku a futott km-eket ... csak az szamit hogy mennyi toltesi es kisutesi ciklus-on megy keresztul es MILYEN extrem homersekleteknek van ekozben kiteve. A "szakerto" azert megemlithetne ezt... vagyis egy olyan Prius ami sok hosszu auto-ut auto-palya km-t tett meg teljesen mas az aku hasznalodasa mint ugyanannyi km varosban (pl taxi, de siman civil kent is, errefele nagyon gyakran futar-autokent, vagy kaja-kiszallitokent is hasznaljak ... ). Vagyis ha hasznaltan veszi valaki akkor az eloelete vagyis hogy hogyan is hasznaltak legalabb annyira fontos (sot aku szempontjabol fontosabb) mint a futasteljesitmeny na meg a szervizeles ... Szinten nem mindegy a kulso homerseklet az aku nagyon nem szereti ha tulmelegitik (az jo hogy emlitette hogy a belso levego huti es nagyon el tud koszolodni a ventillator, most mar vannak jobb szurok mint amit a Toyota gyarilag tett bele amit konnyebb tisztan tartani es kevesebb pina szor kerul igy a ventillatorba). De azt sem igazan jo (ha plugin-t ) sokat toltik minuszokban ... Jo tudom Eu-n belul azert nincsenek akkora szelsosegek de irodalma van a gorog es spanyol taxik aku-problemainak peldaul. Az sem igaz hogy ne lehetne az akut vizsgalni tobb app is van ra amik eleg jo adatokat adnak ! Mar bocs de az aku cella blokkonkent ki lehet szedni homerseklet feszultseg aram stb adatokat sot valos-idoben ... egyre gyanusabb a "szakerto" ...
Balázs Gaál
Balázs Gaál Hónapja
@Gabor Szilagyi Ha 50-60 fokra melegszik az akku, akkor mennyivel van több az utastérben?
Gabor Szilagyi
Gabor Szilagyi Hónapja
@Ferenc Kárpáti "de azt tedd hozzá, hogy ehhez kell olyan ember, aki ért is hozzá. 200 feletti Voltról és nem kevés Amperről beszélünk. Tehát ehhez nem érdemes csak úgy hozzányúlni." elegge meg van tervezve ahhoz hogy ha kiveszed azt a bizonyos "narancsos" izet maris nincsenek osszekotve a modulok vagyis nincs 200V igy maradnak csak az egyedi modulok (persze hulyeseget lehet csinalni) ... science Mondjuk egy 10 eves Prius GenIII (not plugin) mar csak $5-6000 kituno allapotban de ha motorral nincs baj egy uj aku-pack amire megint van jo par ev garancia boven megerheti ... Nyilvan Mo-i viszonyok masok ott ugy kezdodik hogy megveszik mikor 10 eves es 300,000+ km van benne ... en megvettem 5 mile-al es csak en hasznaltam.
Gabor Szilagyi
Gabor Szilagyi Hónapja
@Ferenc Kárpáti Ez igaz de ez sokszor nem eleg. Mar az is art ha csak leallitjak es van mondjuk 40 fok kint hiszen mikor nem megy akkor nincs hutes ilyenkor mondjuk napon parkoloban akar 50-60C-re is felmelegszik az aku es utanna pl elindulnak vele egy jo darabig hutes sem igen van ... (igaz ezt is figyeli de ettol meg a felso homersekleti szinten fog sokat menni az aku es egyes modulok foleg a kozepsok, meg plane) errol a 2000-es evek elejen tele volt az internet. Itt az USA-ban mivel jo sok Prius van megint csak vannak forumok ahol felhasznalok elmondjak hogy Texas-ban Uj-Mexico-ban kevesebbet elnek az akuk megint csak mert extreme hofokon is megy az aku. Ugyanezt lehetett olvasni a gorog prius taxikrol is ... sot del-kelet azsiaban is hasonlok voltak a tapasztalatok. Eu legtobb reszen ez csak a nyar rovid reszen gond.... Vagyis nagy melegben az aku sokat megy a felso hataron hutes ide vagy oda es ez hosszu tavon art. A kifejezes amire erdemes keresni "heat soak" ... Ugyanez mondjuk Norvegiaban telen szinten nem tul jo... mert mikor extreme hidegre hul a kocsi az aku is ... es bar elobb utobb felmelegszik de tolteni ilyenkor karosodast okozhat (plug-in feltetelezem ezt is figyeli)
Ferenc Kárpáti
Ferenc Kárpáti Hónapja
Persze, ki lehet szedni a modulokat, de azt tedd hozzá, hogy ehhez kell olyan ember, aki ért is hozzá. 200 feletti Voltról és nem kevés Amperről beszélünk. Tehát ehhez nem érdemes csak úgy hozzányúlni
Ferenc Kárpáti
Ferenc Kárpáti Hónapja
Extrém hőmérsékletet hogy érted? A rendszer figyeli ezt, és az utastér levegőjével hűti, télen pedig melegíti az aksit.
Mr. Wolf
Mr. Wolf Hónapja
2013-as 530 ezer km? Ezzel az autóval mentek még wcre is..
Z B
Z B Hónapja
Ha vécére jártak volna vele, vsz. csak 50 e. lett volna benne, vagy pedig nem ilyen állapotban lenne. Ez tipikusan az az autó amivel nagy távokat tettek meg. Vsz. ezért maradt meg aránylag jó állapotban, az 500 e. km ellenére.
cristallo verde
cristallo verde Hónapja
Nyilván nem pizzafutár volt Londonban! M.o.-n tuti nem maradt volna ilyen állapotban.Sajnos!
István Szabó
István Szabó Hónapja
@Gábor Zalai Épp azt magyarázta hogy ez nem volt. Egyedül a sofőr ült benne. Azért is olyan állapotú amilyen.
Gábor Zalai
Gábor Zalai Hónapja
5:41 taxi volt
Richárd Tibor Albert
Richárd Tibor Albert Hónapja
ha ingáznak vele napi 200-300 kilométert akkor nem elképzelhetetlen. A 20 éves német dízel prémiumban is ennyi van, csak az emberek nem akarják tudomásul venni :D
Gabor Szilagyi
Gabor Szilagyi Hónapja
Az ablak fel-le az programozhato semmi csoda nincs vele el tudja felejteni ... velem is megtortent egy javitas alatt amikor kiszedtek az aksit egy csomo beallitas elment tobbek kozott az auto le-felmeno ablak, meg meg egy par biz-basz is Ajanlom megnezni egy toyota-as szamitogeppel sima ODB-II-kal nem biztos hogy lehet allitani par perc alatt markaszervizben ujra beallittottak ugy ahogy kertem (ingyen)... Persze lehet mas oka is :-)
Fazekas Laci
Fazekas Laci Hónapja
Sajnos el tud köpni a mechanika a kapcsoló an és ezért nem működik már. 20$ az AliExpressről rendelve
Jozef Kocka
Jozef Kocka Hónapja
ez fasza volt: tulaj oktat szervizest! :)
Ferenc Kárpáti
Ferenc Kárpáti Hónapja
@cristallo verde igazad van. Csökkenhet a fék hatása emiatt. Én pl direkt szoktam néha nagyobbat fékezni és benyomom a"kézi" féket menet közben, hogy a hátsó fék is legyen használva. De amúgy nálam sincs kihasználva. 5 literes fogyasztásom van. Egy 1.8 benzin motorról és a hybrid hajtásról van szó a 136 LE mellett. Amikor csak lehet, üzemi fék mentesen próbálom használni az autót...
cristallo verde
cristallo verde Hónapja
@Ferenc Kárpáti A fékerő eltérés azért nem egészséges, mert könnyen jöhetsz zavarba egy vészhelyzet esetén!Sajnos ilyenkor, nem csak magadra vagy veszélyes. Egyébként értem, hogy miért alakul ki a jelenség!
Keszera Zoltán Sándor
Keszera Zoltán Sándor Hónapja
Az 540 ezer km elkerülhette a figyelmedet! Milyen autód van és mennyi benne a km? Szerinted az elfog menni ennyit?
Tamás Röfler
Tamás Röfler Hónapja
@dmids Szerintem neked nem ment át ennek az epizódnak a lényege. Tehát ez egy 500xxxkm-t futott őszinte autó, amit nem kiglancolva, hanem úgy hozott el a gazdája, ahogy kinéz ilyen korában ez a modell. Ezzel mutatva, hogy nem feltétlen a km-t kell vizslatni, hanem az állapotot egy használt Japán (Japánban is készült) típusnál. "Szánalom... Nagy arc a nem tudjuk mire." Mindezt te pl. név nélkül teszed úgy hogy nem ismered Jenőt és a hozzá állását a vásárlóihoz. PEACE.
Ferenc Kárpáti
Ferenc Kárpáti Hónapja
@dmids nem vezettél még valszeg hybridet. Azért olyan a hátsó fék szinte mindegyiken, mert nem használjuk. Lassú fékezésnél az üzemi fék nem működik. Ilyenkor a villanymotor generátorként funkcionál, és tölti az aksit. Ezt az energiát is használja a rendszer. Ezért van az, hogy mi álló motornál is tudunk km-eket araszolgatni a dugókban anélkül, hogy beindulna a benzin motor. Emelett így a fék pofa és tárcsa csere is több tízezer km-rel kitolódik.
TheSzaboZE
TheSzaboZE Hónapja
Nekem nem tiszta, hogy miként függ az ablak végállás kapcsolási képessége a megtett km mennyiségétől... Az egy elektronikai hiba vagy jó vagy nem.
Péter Kővári
Péter Kővári Hónapja
nem éppen így van, van benne mechanika is, egy kis műanyag pöcök tolja a csúszókapcsolót ezekben, ami a gomb része, és az idővel elkopika benne lévő zsírt kihordja, eltörik, majd minden japánban ilyen...
dmids
dmids Hónapja
Nem mert Toyota és mert Toyota az nem úgy van és a gyártó ismeri javítja és az csak tervezési hiba és eloxidálódik és nem rohad mert Toyota :-)))
Cerberus
Cerberus Hónapja
Méghogy ez lesz a legunalmasabb epizód. Ez a fickó szimpatikus is volt, értelmes is, a kocsija se szar. Köszi az adást
Ádám Kalinszki
Ádám Kalinszki Hónapja
Merre van Saul Goodman? Rég nem láttuk.
Tib Syy
Tib Syy Hónapja
Én is a következő évadot várom! 😅 Állítólag idén folytatódik!
Zor B.
Zor B. Hónapja
Miafasz 30 perc. Najó, hozom a kaját pill.
Kornél Kocsis
Kornél Kocsis Hónapja
Ez volt az első olyan Műhelypornó epizód ami tényleg tetszett!Egy a típushoz nagyon jól értő szaki/tulaj tájékoztatása messze felülmúlja a semmi típus ismerettel nem rendelkező átvizsgálási színvonalát!Ez a Prius PHEV verzió nálam is jelölt a következő autónak.Minden néző nevében köszönöm hogy megmutatta az autót és profi információkkal szolgált!!!
rehot
rehot Hónapja
@Kornél Kocsis Ha óvatosan mész nem lehetetlen. Télen nekem inkább 5 felé van a városi, de most 4.1 volt az utolsó etapom EV mód nélkül ebben a csodás tavaszban. Sok függ a sofőrtől, nézz be a Prius clubba a FB-n, ott vannak sokkal hipermillerebb arcok akik 3.x-el eljárnak bárhová és még csak nem is plugint hajtanak. Én csak használom, nem nagyon figyelem a fogyit.
Kornél Kocsis
Kornél Kocsis Hónapja
@rehot Akkor jól értelmezem hogy a pesti forgalomban most jan-feb-ban 4L körül ki tudtad hozni hibrid üzemmódban?
rehot
rehot Hónapja
@Kornél Kocsis Ja és városban is ugyanennyi kb. Inkább pályán számottevő a növekmény, de ott is 6 alatt elszalad...
rehot
rehot Hónapja
@Kornél Kocsis 20km nagyon óvatosan és inkább nyáron lehet valós. (nincs még nyári tapasztalatom) 90es tempónál 4literrel elmegy az 1.8HSD ha elfogy az áram. Szerintem ez a pluginnál is ugyanennyi.
Kornél Kocsis
Kornél Kocsis Hónapja
@rehot Remek!Egy újabb hiteles felhasználó.Az az igazság hogy napi 40km a hétköznapi távom de ha nem tévedek...és javíts ki légyszi ha nem így van...akkor ez a Plugin még normál hibrid üzemmódban is nagyon keveset kér.Egyébként a 20km elektr.hatótáv az kb kora tavasztól késő őszig reális?Országúti tempóban hibridként mennyit iszik?Mennyi a városi fogy.ha lemerül az aksi?Ja igen fogom tudni tölteni otthon.Direkt nagyobbra méretezem a napelemet gondolva a következő évtizedek változásaira.
tamas_b
tamas_b Hónapja
Prius szakértő autója, ami neccesen kapna műszakit. Motorból szivárog az olaj, fékek határértéken, klímahűtő szakadt szita, stb stb. Beharangozóban kiváló autónak mondja, aztán bizonyítvány magyarázás percekig, hogy ez meg az nem is úgy van. Nagyon udvariasan közölte vele a főnök, hogy kotla a verda.
Super Free
Super Free Hónapja
Hűha Tamás, te nagyon képben vagy!!
Hertelendy Zoltán
Hertelendy Zoltán Hónapja
Cseh 2-t nézted?
Aladár Mézga
Aladár Mézga Hónapja
@Berkes Janos :D tamas_b másik műsort nézett...
Balázs Gaál
Balázs Gaál Hónapja
Melyik csatornán láttál ilyesmit?
Berkes Janos
Berkes Janos Hónapja
Bolond vagy te testvérem....
Laci Kéri
Laci Kéri Hónapja
Nekem még 200ért akarták adni a vízpumpát. Németektől rendeltem. Postával együtt volt 60ezer. Hengerfej tömítés csere olyan 50be volt, én csináltam. Hozzá kell tenni hogy amikor megvettem már nem működött a szivattyú. A Toyota márkaszerviz 1 hónapra adott időpontot az átvizsgálásra. Én használtam a kocsit, de a szerviz sem vette észre hogy ez rossz, pedig jeleztem nekik hogy néha nem indul el a fűtés, na ez ettől volt. Alpokban nyaraltam amikor megforralta a vizet, addig semmi. Egész egyszerűen városban, meg országúton nem melegedett annyira hogy gondot okozzon. Még a hetet végig nyaraltam úgy hogy kímélve hajtottam, figyeltem a vízhőfokot, és megálltam meg rátoltam a fűtést amikor elkezdett elszabadulni. (régi jó Skoda 120-as kalandok :))) Na ezek után döntöttem úgy hogy inkább magam csinálom, mert a márkaszerviz nem ért hozzá.
György Dobos
György Dobos Hónapja
Vízpumpát pontosan hol rendelte?
Péter Varga
Péter Varga Hónapja
Hol van Csaba? 😥
ihadgoodsushi
ihadgoodsushi Hónapja
bring back Csába
fattsabee1
fattsabee1 Hónapja
Ez most különösen jó epizód lett! Több ilyet! 😀
Péter Agócs
Péter Agócs Hónapja
3 évig volt Prius Plug-inem. Egy igazán remek és szerethető autó. A hátsó fék tipikus hibrid betegség, nincs használva, rozsdásodik. Nem hiába tértek vissza a dobfékhez elektromos autóknál.
cristallo verde
cristallo verde Hónapja
Azért a tárcsafék precízebben szabályozható ABS ill. ESP által.Ez is szempont.
Csaba Szepesi
Csaba Szepesi Hónapja
@Zoltan Doczi meg kb az összes BMW-n is tárcsán belüli dobfékkel oldották meg a kéziféket 25-30éve is 😉
rehot
rehot Hónapja
@Zoltan Doczi 2-es Priuson is olyan, van egy külön dobfék a rögzítőféknek :)
Zoltan Doczi
Zoltan Doczi Hónapja
szinte minden autónál remek lenne a hátsó dobfék, ha jól sejtem csak a tárcsafék "divat" áldozata lett (vicces Corollákon a tárcsafék mögé rejtett kézifék dobfék :D )
MacKrin
MacKrin Hónapja
Dobáljatok kővel, nekem így is kellene! Elvinni a gyerekeket iskolaba, óvodába, meg bevásárolni, illetve közép hosszú távokra kellene. Ebbe még egy szabályzott HHO rendszer és hajrá euro 7 akár...
hobizoli
hobizoli Hónapja
+LPG :D
UnconquerableH
UnconquerableH Hónapja
33ért komplett lengéscsillapítót veszek hozzá, nem porvedot
János Mihály
János Mihály Hónapja
@Tomi Demo a munkadíja 30 ;) 95 ezer egy gyári gátló pár és csak azt érdemes venni bele!
Tomi Demo
Tomi Demo Hónapja
Pont ezt mondta Jenő is, hogy ezért nem cserél porvédőt. Majd ha csillapítót kell, akkor. Mert hogy kb ugyanannyiban van.
David Rancso
David Rancso Hónapja
Nem kérdéses a minőség!
Laci Kéri
Laci Kéri Hónapja
Úgy hogy van ismerősnek újonnan vett, így tudom hogy néz ki 200ezernél. Én nem találtam olyan Priust amit nem tekertek kopás alapján. Volt olyan amibe szerintem 1millió km lehetett, de 150-re volt állítva :)))
Fazekas Laci
Fazekas Laci Hónapja
Akkor rossz helyen kerested
Dani Kiss
Dani Kiss Hónapja
Hasonlò kilòméter àllàssal bàrcsak ennyi baja lenne egy francia német vagy akàrmilyen autònak..
cristallo verde
cristallo verde Hónapja
@Csaba Ungvari Rengeteget általánosítasz! Nincs olyan "tökéletesen tervezett, legyártott gép, - már eleve szinte lehetetlen - amit ne tenne tönkre egy-egy hanyag elõző tulaj, vagy szerviz ill. kókler! Nem beszélve a "profit orientált" használt autó kereskedőket. Olyan, hogy tervezőasztalon már szar, nem létezik.Olyan igen, hogy nem 500e km-re tervezik, hanem 200e-re.Hidd el lehet, hogy sokakat még az is megelégedéssel fog szolgálni, mert egyszerűen nem mennek évi 10-15 ezernél többet és van pénzük új autóra! A nagy szarozás ott indul, amikor a jóléti államok lerúgott szarjaiból pusztán nyereségvágyból kivakart prémiumnak titulált "lerágott csontok" megjelennek a magyar piacon. Mindenki dönthet és választhat magának utat..
Csaba Ungvari
Csaba Ungvari Hónapja
Pusztán nem teljesen azonosak a nézetekeink ebben a témában. Én is fontosnak tartom hogy legyen gazdája egy kocsinak,de az emberi tényezőt nem tartom itt annyira fontosnak,mivel csak egy gépről beszélünk. Így,mint ilyen,vannak jó és kevésbé jó cuccok...talán ebben egyetértünk. Van azért jópár autó amiért 2 centet sem adnék,mert már a tervezőasztalon is szar volt kb🤔🙂én így látom. És ez nem karbantartásfüggő.
London Trucker
London Trucker Hónapja
@Csaba Ungvari Igen, de pont ezert mondtam, hogy attol fugg foleg, hogy milyen a tulaj. Mert en pl 10 ezrenkent cserelek olajat, minden rozsdapottyot azonnal lekezelek, es minden hibalampat, zajt, problemat azonnal orvosolok. Az egyik kocsinkat magam alvazvedoztem, mert nem talaltam megfelelonek a gyarit. Sok auto akkor lesz rossz tipus, amikor elhiresztelik rola, hogy nagyon strapabiro, es epp ezert kezdik el hanyagolni a karbantartast. Utana meg jon a fika. Szerintem nem irtam akkora baromsagot.
Csaba Ungvari
Csaba Ungvari Hónapja
@London Trucker Meg hát eltérő nyersanyagok,tervezés,kik és hol szerelik össze,mekkora tűréshatárral és milyen lemezből és alvázvédelemmel(lásd Mazda 15 éve és Mazda most)az autódat...szerintem egyik sem elhanyagolható tényező. Lehetsz bármekkora fanatikus,imádhatod rajongásig az autódat és ráköltheted az életedet...a szar az csak szar marad🙂
Csaba Ungvari
Csaba Ungvari Hónapja
@London Trucker Én azt gondolom hogy 50-50%...talán...de igazából nem lehetséges(és nem is szükséges)ezt százalékban vagy bármiben mérni. Vannak ugye a köztudottan jó és tartós,meg a köztudottan problémás típusok. Ezek a tapasztalatok ugye sok millió km,több(tíz)év és sok millió tulajdonos után gyűltek össze. Az általad említett emberi tényező így korántsem lehet annyira befolyásoló tényező,mivel minden tulaj más és más...van aki 10,más 25 ezrenként(mert az a gyári)cserél olajat,van aki melegít télen,más nem...üzemanyagok,gyári vs utángyártott alkatrészek...szóval végtelen hosszan lehetne folytatni. Mindenkinek mást jelent a karbantartás. Tehát igen,számít sokat ha egy autónak van gazdája,de ez már egy eleve gyárilag szar konstrukciónál csak hibajavítgatás lesz kb.
Tibor Hideg
Tibor Hideg Hónapja
Na igen oda vitték a papot imátkozni tanulni az autószerelő hívek közé!
Ferenc Tóth
Ferenc Tóth Hónapja
Venném !! Végre 1 értelmes és jó autó - a formavilágot most ne firtassuk :D - és a guru is hasznos és csodálatos infókat adott ! Köszönöm !
gerlaip
gerlaip Hónapja
Kedves Szervizvezető-helyettes Úr, olyan a stílusa, mint egy vőfélybe oltott gyerekorvosnak. Egyébként precíz! 😎👍
okorfalvi
okorfalvi Hónapja
Pesti Csaba hol van?
Cerberus
Cerberus Hónapja
Budán.
Krisz ___
Krisz ___ Hónapja
1.6 szivóbenzin örökélet plusz 10 év
Balázs Gaál
Balázs Gaál Hónapja
@Quercuscerriscerris De igen, mivel a Prius-ban nincs bolygóműves automata váltó se.
Quercuscerriscerris
Quercuscerriscerris Hónapja
@Balázs Gaál Attól, hogy egy váltó bolygóműves még nem szűnik meg létezni.
Balázs Gaál
Balázs Gaál Hónapja
@Quercuscerriscerris Addig állj féllábon, amíg megtalálod...
Quercuscerriscerris
Quercuscerriscerris Hónapja
@Balázs Gaál Hát én valahol a motorok és a féltengelyek között keresném.
Balázs Gaál
Balázs Gaál Hónapja
@Quercuscerriscerris Hol?
Gyorgy Dr. Laszlo
Gyorgy Dr. Laszlo Hónapja
Olajfolyás? Atyavilág... Mutatok 1.6HDI-t, termeli az olajat...
Laci Kéri
Laci Kéri Hónapja
@Gyorgy Dr. Laszlo Köszönöm! Én is örültem hogy csak ennyi :) De ahogy a videóban is említették, ez legfeljebb egy olcsón cserélhető tömítés hibája rosszabb esetben is. A hengerfej nem így jelentkezik.
Gyorgy Dr. Laszlo
Gyorgy Dr. Laszlo Hónapja
@Laci Kéri Örülök, hogy Nálad így van - sok balesetmentes kmt!
Peter Molnar
Peter Molnar Hónapja
Mert aztán egy szívó motor és egy turbós kartergáz nyomását össze lehet hasonlítani, csak nem érdemes 🤔
Laci Kéri
Laci Kéri Hónapja
Jellemzően, olajbetöltéskor melléfolyik az olaj, az szivárog le. Nekem is ilyen volt. Lepucoltam, aztán azóta sincs rajta olaj, bár nekem még csak 280ezer van beleírva....olyan 350lehet a valós.
10 halálraítélt bűnöző utolsó vacsorája
9:12
WatchMojo Magyarország
Megtekintés 63 E
Facebook üzeneteim... #20 (By:. Peti)
5:20
Radics Peti
Megtekintés 295 E
Rossz motorok Toyotától Volkswagenig
1:10:00
Totalcar.hu
Megtekintés 339 E
Roadmovie 11. Ennyi autót még sose vettem
39:50
Becsületesnepper
Megtekintés 444 E
10 halálraítélt bűnöző utolsó vacsorája
9:12
WatchMojo Magyarország
Megtekintés 63 E
Facebook üzeneteim... #20 (By:. Peti)
5:20
Radics Peti
Megtekintés 295 E
SsangYong-saga folytatódik, olasz csodaszerrel?
30:47
Audi RS6 generations DRAG RACE
15:40
carwow
Megtekintés 1,6 M
How to Buy a Budget Friendly Project Car
22:23
Meg kell ezt menteni? Persze. (Speedzone S08E30)
45:49