ŰRKUTATÁS MAGYARUL | A Perseverance landolási videói | Különkiadás

  Megtekintés 30,696

Űrkutatás magyarul

Hónapja

2021 február 18-án jó hírek érkeztek a világűrből!
A történelem ötödik működö marsjárója megérkezett a vörös bolygó felszínére.
Az űrkutatás történetében viszont most először mozgóképeket, azaz videókat is rögzített a landolás folyamán!
Szemeket az égre, és nézzük meg együtt ezeket a csodálatos felvételeket!
___________________
Űrkutatás magyarul

Megjegyzés
senki Alfonz
senki Alfonz Hónapja
Hát az égi darun nem mennek a hajtóművek...
senki Alfonz
senki Alfonz Hónapja
@Űrkutatás magyarul egyébként tényleg látszik a munkádon, minden tiszteletem, én ugyanis nem érek rá ezzel a videozassal ennyire komolyan foglalkozni. De engem kicsit bosszant ez a 70 év szarakodas... Azzal a technikával ami 70 éve volt nyugodtan holdbazist építettek volna napjainkra, vajon miért nem voltak képesek erre?
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Próbálom ennél komolyabban venni a dolgot.
senki Alfonz
senki Alfonz Hónapja
@Űrkutatás magyarul hát volt már egy csomó ötlet, de 70 éve nincs haladás... Csak helybe topi... Van valami 60 as évek béli színes videó amin a Marson röpködnek... Azt hiszem Arany László tette közzé....
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Haver, hozd be a lemaradást, ha gondolod ;)
senki Alfonz
senki Alfonz Hónapja
@Űrkutatás magyarul ja akkor a keverék optimális beállítása miatt lehet nem látszik az égés... Mindazon által nem mehetünk el a mellett, hogy rengeteg pénz megy el erre, akár a cernre. Sem itt sem ott nincs kézzel fogható bizonyíték... Csak számítógépes animációk és elméletek sokasága... Még mindig a Verner Von Braun által kitalált rakétákkal közlekedünk. Valahogy az alternatív hajtóművek kutatásai elfelejtodtek... Nekem furcsa ez az egész hanyatlás az 50 es évek lenduletehez képest....
GoDog
GoDog Hónapja
Sziasztok
Róbert Teremi
Róbert Teremi Hónapja
Érdekes lesz majd egyszer összeszedni és múzeumba tenni ezeket az eszközöket
Hegyvari Andras
Hegyvari Andras Hónapja
én először a NASA csatornáján láttam a landolást ÉLŐben
Vilu
Vilu Hónapja
Volt valami jelentosege a piros szinu anyagnak az ernyon,v csak dekoracio?
Vilu
Vilu Hónapja
@Űrkutatás magyarul wow koszi szepen a gyors valaszt. Es a videot is,így tovabb
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Több funkciója volt, bár a fehér és a piros részek ugyanabból az anyagból készültek. Az elsődleges cél a kontrasztos mintáknál, hogy a mozgást könnyen lehessen látni. Egy teljesen fehér ernyőnél nehezebb a forgás pontos irányát és sebességét detektálni. A másik ok, hogy egy kódot rejtettek el az ernyőben, egy mondatot bináris formában, ahol az egyesek és nullák a piros és fehér területek voltak.
Attila P
Attila P Hónapja
Nagyon jók ezek a videók. Nagyon igényesek, csak így tovább! Esetleg angol felirattal sokkal többen néznék.
Kira B.
Kira B. Hónapja
Eszméletlen. Fel fogjuk fedezni a Marsot ☺️☺️☺️
Gyula Nagy
Gyula Nagy Hónapja
Most néztem egy cikket a német rtl-en ! Tényleg akár 400 km/h szél is lehet a Marson? Nekem ez felvet egykét kérdést! Pl a Rover azt,hogy bírja ki? Stb... 🤔
Gyula Nagy
Gyula Nagy Hónapja
@Űrkutatás magyarul köszönöm a válaszod 😉 Megint okosabb lettem 😎
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
A szélsebesség nagyon magas is lehet, viszont a légkör rendkívül ritka. Így egy 400 km/h-ás szélben is körülbelül 20-30 km/h-ának éreznénk a Marson.
MrKokodzsambo
MrKokodzsambo Hónapja
Lehet mar tudni, hogy kiprobaltak-e mar a helikoptert vagy nem? Ha igen akkor mukodott-e?
Paxton Andras
Paxton Andras Hónapja
@Űrkutatás magyarul Köszi, nagyon köcccci. Majd keresem a konkrét adatokat is..:) a pontosság kedvééért. Megyek eszem..:)
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Minden képet csekkolok! :) Párszáz méterre vannak a rovertől.
Paxton Andras
Paxton Andras Hónapja
@Űrkutatás magyarul szia. Tudod-e véletlenül, hogy a rover ejtőernyője, hőpajzsa stb. milyen távolságban zuhant le magától a roverttől ???? méter.? Erről persze frankó felvétel is készített a Mars körül keringő MRO űrszonda (NASA) amely a mai napon jelent meg a NASA képgalériájában APOD. Majd lesd meg. Ha tudsz segíteni ezerbillió köszönetem.
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Leghamarabb egy hónap múlva próbálják ki.
Anna Beata Sohalmy
Anna Beata Sohalmy Hónapja
A Kata szedjen sermion Pfizer és omega 3,6ot,halolajat. A gyereket is tomheti halolajjal napi 3 kapszula al mind kettejük ék, jó lesz a memóriája.
Anna Beata Sohalmy
Anna Beata Sohalmy Hónapja
Nap fel fog fuvodni 5 milliárd év múlva egészen a Mars ig. Dicsőség Istennek. A Föld egy nap meglehet megszunik. Dicsőség Istennek.
Paxton Andras
Paxton Andras Hónapja
@Anna Beata Sohalmy Minek nézem önt ? Semminek, szó szerint... Tudja ki maga ? Mért maga nem ember, hanem egy felsőbbrendű lény, vagy mi a kis fa...om. ?! Uram atyám segítsen már magán, lépjen egy villamos elé, vagy olvasson többet a csillagászat témájában, mert nagyon nagyon csökkent értelm.i képességű ám. Ámen atyám.
Anna Beata Sohalmy
Anna Beata Sohalmy Hónapja
S azt kérdezném a paxton András tol mit mondja a dolgokra hogy amen? Washington, New York, Izrael, lehetnek a világban bárhol. Tudja azt nagyon jól mit jelent az egész. Ha egyszer megkerdezi hogy szedem e a gyógyszerem et?! Kíváncsi vagyok ki gyakorolja velem szemben az erejét. S tudja kinek mondja azt, hogy drágám meg szívem? Washingtonban a fehér házban a takarítónő ék. Nem vagyok a barátnője egy esti iszogatashoz sem, meg a 10 éves kölyke sem vagyok....... Minek néznek engem? Csak huledezek.
Paxton Andras
Paxton Andras Hónapja
@Űrkutatás magyarul Feldagadna ? Huha.... ajjjajaj, ooooo, wow... ezt soha nem hallottam még így ebben a formában, de igaz, így is lehet mondani. Kedves Űrkutatás magyarul c. emberke, add már a tudatára a kedves aranyos, cuki hívő Annának, hogy a Nap nem fog felduzzadni a Mars pályájáig, és azt hogy ÉN degeneréált vagyok, s már elnézést kértem tőle.. Köccci szépen, mentem dolgozni. dagadni.
Paxton Andras
Paxton Andras Hónapja
@Anna Beata Sohalmy :) örülök, hogy legalább növeltem a boldogság hormonjaid számát, de nyugi rád azért nem másznék... vannak itthon.:) A Nap vörös óriás fázis állapotát meg ideje lenne kutató munkát csináálnod belőle, mondjuk kezdheted kb. 20 000 oldalas asztrofizikai könyvekkel, kezdetnek persze. Nem nem doktoráltam le végül, meghalt a macskám, s emiatt. D szegény isten nyugasztalja... Nem mondtam egyetlen szóval sem hogy " buta vagy " mert nem vagy az, s azt sem hogy sík vagy, igaz az agyh-... kijelentésem erős volt picit, sorry. :) Néha kijelentek olyan dolgokat, amiket nem kellene, sajnos, ami a szívemen... az a.. Mindegy. A csillagászattal akarsz foglalkozni, sokkal inkább fordulj olyan személyek felé, akik értenek is hozzá...igen én is itt vagyok, habár bunkó, nagy arcú vagyok, de Isten teremtvénye vagyo én is, mint te. ( de ki tudja te honnan vagy, lehet valmi laborban kotyvasztottak össze :) No szioa.A Mars legyen veled, és a Vörös óriás állapot. Mi az a pertu ? Én whiskey-zem csak..
Anna Beata Sohalmy
Anna Beata Sohalmy Hónapja
Csak azt tudnám, hogy Mr. András mit tegezodik velem? Nem ittunk pertut. Úgy látszik vad idegenek kommentelnek nekem? De irhattak volna akár Izraelbol, vagy a világ másik pontjabol is. Kíváncsi lennék ki ez a paxton András, hány éves és hány diplomája van? Erejét fitogtatja nekem? De legalább kielgult a nevetessel.
Tamás Furka
Tamás Furka Hónapja
úgy amatőr szinten szeretem az űrkutatást meg az ezekhez kapcsolható kütyüket is de egy ilyen csatorna komolyan mondom ebben a foshuzatos youtube-on maga az oázis. minőségi tartalmas ,szórakoztató videók. egy ilyen csatornát csak támogatni szabad. fizukor első dolgom lesz hogy csatlakozzak a támogatók sorához. mert mondom az ilyen színvonalú csatornát csak támogatni szabad.
Dániel Balogh
Dániel Balogh Hónapja
Annyira bantam, hogy nem tudtam időben erről a regisztráciorol a chip-re, így lemaradtam róla. De tök jó fejség tőled, ahogy mondtad, hogy a nézőidet is kepviseled a csatorna nevével, igy együtt lehetünk ott. Tehát most most, hala neked esmint hű csatorna kovetőd, en is reszese lehetek az élménynek! Köszönöm! :D
Paxton Andras
Paxton Andras Hónapja
@Dániel Balogh igen nekem is tetszik ahogy csinálja a videóit, s én magam is követője vagyok neki, s elnézést kérek, ha olgári stílusban fogalmaztam volna. Igen tudom, hogy ez a név a chipen egyfajta rávezetés az embereknek, hogy többen szeressék meg a természettudományt. igen értelek !!! Még is azt mondom, hogy 100 emberből talán ha 2 szereti kedveli a csillagászatot, az űrkutatást. Köszönöm a válaszod, s szép estét neked !
Dániel Balogh
Dániel Balogh Hónapja
@Paxton Andras Nyilván ez a chip csak egy ilyen jelképes dolog, szerintem menő, még ha nem is hosszú életű, nem is ez a lényeg szerintem, hanem a kommunikáció ahogy a NASA megpróbálja bevonni az embereket ilyen apró dolgokkal, ezzel is felkelteni jobban az érdeklődést az emberek körében. Amit mondasz, valahol igaz, bár mégis simogatja a tudatot. Viszont, a kommentem lényege inkább az volt, hogy kifejezzem a videó készítőjének,hogy nagyra értékelem a munkáját, hogy tetszik a mentalitás amivel a csatornát vezeti, es ahogy epiti a kozosseget es maga a felfogás, hogy a nézőkre is gondolt, de szerintem neki átment az üzenet es ez a lényeg.
Paxton Andras
Paxton Andras Hónapja
@Űrkutatás magyarul szolok a maminak, ha bántasz...
Paxton Andras
Paxton Andras Hónapja
@Űrkutatás magyarul Mért nincs igazam.? A letilts a legkönnyebb, és legundorítóbb dolog, amit megtehetsz. gyerek... Igaz ami Igaz, a név gyűjtögetés, és eljutattni egy szerkezetre, butaság (baromság). Ezt egy ott dolgozó szakember is kimondaná apám... a stílus nem számít, értek hozzá, s ez a lényeg. A kis fax...om inkább kihagytam volna, ebben igazad van, többé nem teszem be, mert nagy..:) :) Mentem. és szerinted is baromság a név gyűjtögetés egy roverre, amely ezerszer elporlad majd mire az ember kihal..
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
András, ez nem az első sértő kommented. A mondanivalód egy részével egyetértek, de a stílussal nem. Még egy ilyen sértő komment és kénytelen leszek letiltani téged a megjegyzésekről...
Stefan F.
Stefan F. Hónapja
Csak azt nem értem, minek egy sugárzással teli bolygót benépesíteni, ahol csekély az élet fenntartása, a föld ahol élünk, azt meg tönkre tesszük!!?? 🌏🌍🗑 Ismét jó a videó, így tovább! 👍🔭🚀🛰
Béla Tóth
Béla Tóth Hónapja
Szoktam mondani, mikor hallom, hogy az embernek el kell majd hagynia a földet, s más bolygóra települni, hogy a legjobban elcseszett föld is sokkal jobb körülményeket biztosít az emberiségnek, mint bármely más bolygó.
Atlético de Bandi
Atlético de Bandi Hónapja
Az eredeti felvételeken ( magyarázat nélkül ) nem igazán ismertem fel mi is történik. Így viszont minden világos. Ha megkésve is de megnéztem a te verziódat, és ismételten maximális elégedettség öntötte el a dompamin termelésre majdnem képtelen agyamat! Örömmel indítom majd a következő videódat is! Csak így tovább!
parmshot
parmshot Hónapja
(3:58) -nál nem téves a 3 m/sec sebesség bemondása?
parmshot
parmshot Hónapja
@Paxton Andras köszönöm, megvan: 60cm/sec marsotéréskor.
Paxton Andras
Paxton Andras Hónapja
@parmshot huload.info/cloud/p9PelLODrp6ihZ4/vide.html ( ebben megtalálod a válaszokat kedves érdeklődő, a videó magyarul van nem kell megijedni, én személy szerint utálom a más nyelveken lévő videókat, a 14:45 környékén nézd meg ott bemutattja, a leszállást, sebességét is ! ) cső.
parmshot
parmshot Hónapja
@Űrkutatás magyarul köszi
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Most elbizonytalanítottál, lehet, hogy 3 km/h volt, nem m/s. Ha lesz kis időm, utána nézek!
Mindenhova
Mindenhova Hónapja
Nem fikázni akarok tényleg. Nem azért írok, h. bárkit is megbántsak. De jó ha minden földlakó elkezd imátkozni a naphoz mint egy istenhez, h. tartson ki, mert ezzel a lendülettel amivel haladunk, nem biztos, h. időben meglesz a kirajzás.
kérem szépen ? Mi a probléma
kérem szépen ? Mi a probléma Hónapja
Miért ne lenne meg?
Gábor Magyary
Gábor Magyary Hónapja
Biztos csak rohadt fáradt voltam a melóból hazafelé, de valamiért bennem csak akkor tudatosult villámcsapásként, hogy még soha az életben nem láttam videofelvételeket a Marsról, amikor ezt az egészet élőben néztem hazafelé menet. XD Hát leesett az állam, félelmetesen jó felvételek, remélem hosszú évekig teljesíthet szolgálatot a "kis" rover, mielőtt elsötétedik a kép. Hogy aztán egy divatosra szabott SpaceX űrruhában egy alak tűnjön fel rajta ismét, kezében egy Tesla akkupakkal a roverre csatlakoztatva. XD
Richárd Sólyom
Richárd Sólyom Hónapja
Azért 2021-be már futhatta volna jobb kamerákra is a Nasanak, egy olcsó Kínai telefon jobb videókat csinál manapság.
Barna Pozsgai
Barna Pozsgai Hónapja
@Richárd Sólyom De igaz, vagy nem?
Richárd Sólyom
Richárd Sólyom Hónapja
@Barna Pozsgai de nagyot mondtál..🤦
Richárd Sólyom
Richárd Sólyom Hónapja
@Űrkutatás magyarul Csak a nagykèpű , öntelt Nasatol kicsit többet vártam :)
Barna Pozsgai
Barna Pozsgai Hónapja
Nem akartak többet költeni a jelenetre. Egy Nokia 3310 nak jobb a kameràja, mint ennek a szemét darabnak.
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
A SuperCam kicsivel több, mint 2 millió dollárba került (csak a szenzor). Amint beüzemelik, te is elégedett leszel. Fél évig hibernálva volt a jármű az űrben. Hadd nyújtozzon egyet, hadd tesztelje a kisebb rendszereket pár napig, és majd utána nézzük a jobbnál jobb felvételeket.
Tripolszki Krisztian
Tripolszki Krisztian Hónapja
Vannak még sérült egyedek akik dislikeolnak! Biztos Gyíkemberek!
Tripolszki Krisztian
Tripolszki Krisztian Hónapja
@Űrkutatás magyarul több mint valòszínü.. :D Nagyon birom a munkád! Csak igy tovább!!!
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Ne bántsuk őket, biztosan véletlenül kattintottak rá! ;)
Attila R
Attila R Hónapja
aki érti elmagyarázná annak akinek nem érti hogy miért van ejtőernyő a marsjárón? ott nincs levegő amibe beleütközve lassít az ernyő ha van levegő akkor növénynek is kell lennie ami termeli a levegőt növény nélkül nincs levegő köszi
kérem szépen ? Mi a probléma
kérem szépen ? Mi a probléma Hónapja
A levegő nem csak oxigént jelent XD . Földi légköre : 70% Nitrogén 20% Oxigén 9% Szén-Dioxid A maradék egy 1% pedig meg Argon vagy Hélium stb.
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Te kevered a levegő fogalmát az oxigénnel. Oxigén nincs, de légkör van.
The Martian
The Martian Hónapja
Nagyon jó lett! Örülök neki, hogy megtaláltad mind a 4 felvételt én csak kettőt találtam meg, viszont így megnézhettem! Köszi!
MrKokodzsambo
MrKokodzsambo Hónapja
Menő😉
Zoltán Szikra
Zoltán Szikra Hónapja
Ugye a NASA oldalán lehet ellenőrizni a beszállókártyát. Az enyémnél pl.: mars.nasa.gov/participate/send-your-name/mars2020/certificate/531606755672 Tehát a certificate/ rész után kell írni a kártyán lévő M2M szám utáni részt és kidobja a NASA hivatalosan, hogy jó-e, vagy csak photoshop...
Brrdi Berdi
Brrdi Berdi Hónapja
Még szerencse, hogy a kamerák nem vettek fel semmi "oda nem illő dolgot". Így láthattuk a felvételeket...
Mátyás Hadobás
Mátyás Hadobás Hónapja
Olyan megrendezettnek tűnik. Mint valami 1990 es cgi
Mátyás Hadobás
Mátyás Hadobás Hónapja
@kérem szépen ? Mi a probléma 4:42 ez meg olyan mint a terminátor
Mátyás Hadobás
Mátyás Hadobás Hónapja
@kérem szépen ? Mi a probléma 1:52 mint a 2000 űroduszea
kérem szépen ? Mi a probléma
kérem szépen ? Mi a probléma Hónapja
Mert?
Nandoh
Nandoh Hónapja
Általában nem érdekel, kik azok akik dislike-olnak egy videót, mindig voltak, vannak, lesznek, sőt néha én is. De most, kivételesen felvállalhatnák az arcukat, és esetleg meg is indokolhatnák, most az egyszer, miért nem tetszik nekik ez a videó?
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Nem kell velük foglalkozni, biztos csak mellékattintottak ;)
Gábor Batta
Gábor Batta Hónapja
Köszi a videót!!✌👏👍 már vártam nagyon!!😇
Kristóf Somogyi
Kristóf Somogyi Hónapja
Vajon meddig lesz fent a videó copyright miatt?
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
A NASA-t nem zavarja, ha használják az anyagait (kivéve ha rossz színben tűntetrm fel őket). Általában NatGeo, vagy Discovery videókért tiltottak le.
Tyler 00
Tyler 00 Hónapja
Én tegnap este akadtam a csatornádra, mikor NASA-s Perseverance videókat kerestem, eszméletlen jó videókat csinálsz és nagyon érthetően magyarázol, home office-ban toltam ma a melót, de egész nap a vidijeid mentek a TV-ben közben, óriási tera peta grat.....te megérdemelsz minden támogatást. Így tovább....így tovább.
Attila Krüpl
Attila Krüpl Hónapja
Az miért lehet, hogy a daru rakétáinak nincs lángja, illetve az nem látszik? Ezek gondolom folyékony hajtóanyaggal működnek, mivel a hajtóerőnek szabályozhatónak kell lenine a lassításhoz, aztán az elnavigáláshoz. Az animációkon úgy emlékszem mindenhol látszódtak a lángcsóvák.
Attila Krüpl
Attila Krüpl Hónapja
@Űrkutatás magyarul Igen, ez egy ésszerű magyarázat.
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Inkább a jelenlévő oxigén (illetve annak hiánya) okozza a legfőbb különbséget.
Attila Krüpl
Attila Krüpl Hónapja
@Űrkutatás magyarul Közben megnéztem a Spacex Dragon abort system tesztet, mert rémlett, hogy a Draco is hipergolikus hajtómû: elég rozsdavöröses színe van a lángjának. Ez a marsi fényviszonyokban valószínûleg kevésbé látszik mint egy földi szürkés kékes háttérben.
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Hipergolikus hajtóművek, tehát folyékony hajtóanyaggal működnek. Mivel itt nem kerozint egétnek oxigénnel, ezért a láng is más, mint a megszokott rakétaindításoknál. De ott van az ;)
adika6234
adika6234 Hónapja
Angolul komolyabban tudók: Mi a különbség a Perseverance és az Endurance között? Mindkettő kitartást jelent tudtommal
adika6234
adika6234 Hónapja
@Űrkutatás magyarul Köszönöm És köszönjük a gyors, kommentelt utólagos videók bemutatását /feltöltését
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
A Perseverance inkább álhatatosságot jelent
Art no Yokai
Art no Yokai Hónapja
Csodálatos!
Dr Small Boy
Dr Small Boy Hónapja
Hatalamas lépés az emberiségnek ! Nagy gratula a NASA-nak ! :) ÉS nagy gratula és köszönet neked ezért a videóért :) Kíváncsi vagyok nagyon, hogy mennyi idő lesz majd mikor kiderül, hogy volt e élet a szomszédban..
Zoltán Nánási
Zoltán Nánási Hónapja
Ez volt a legjobb összefoglalás!!
Csakegy Senki
Csakegy Senki Hónapja
en mar varom a dronos repulest! :)
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Mindenhol működnek a mágnesek ;)
Csakegy Senki
Csakegy Senki Hónapja
@Űrkutatás magyarul remelem hasitani fog! es nem csak 5 alkalom lesz! a marson mukodnek a magnesek? mert mintha azt halottam volna hogy brushed motorok vannak a helin.... nos az meg fix magnest jelent... nekem mint dronos :)
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Az még egy-két hónap
carvingski.hu
carvingski.hu Hónapja
Köszönöm! ☺
Zolcse Vita
Zolcse Vita Hónapja
Meglehet tudni miért lett lecserélve a régi aláfestő zene (Dan Bodan - Fortress europe) erre a mostanira? Licensz kérnek már arra is? Nem tudom ki van hasonló helyzetben, de alig tudok koncentrálni a szövegre annyira zavaró ez az új dallam alatta. Építő jelleggű kritikaként jelezném, hogy a régi nyugodtabb hangvételű dallam sokkal jobban passzol a csatorna stílusához és jobban belesimult a videók atmoszférájába. A választ előre is köszönöm :)
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Cserélgetem, hol ez, hol az. Forrásmegjelölés nélkül felhasználható mindkét dallam, ezzel szerencsére nincs gobdom
p piskóta
p piskóta Hónapja
Köszi a videót
Tamas Szabo
Tamas Szabo Hónapja
Követtem a Nasa közvetítését, amiben ezt mutatták meg, de nagyon jó így egy kis magyar kísérő szöveggel. De ki az a pöcs, aki ezt diszlájkolja? Ha nem tetszik, told arrébb a bringát, marha.... 🙂
Kopasz Papa
Kopasz Papa Hónapja
Szia! Ahogy az ernyő nyílt, az könnyfakasztóan szép volt, a landolás többi része is szintén megkapó volt, de engem az ernyő egyszerűen megbabonázott, remélem egyszer kikerül róla hanganyag is, biztosan figyelemreméltó az a zajáradat, amit ez a műveletsor még ebben a ritka légkörben is produkált. Jó volt látni a chip-et, mutattam itthon a csajoknak, ez az az eszköz ami minket is "elvitt" a Marsra csajok! Köszi a megosztást!
Borka Balás
Borka Balás Hónapja
Basszus! 5 perccel a kikerülés előtt kapcsoltam ki a gépem!
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Pedig siettem! :)
Gergő Pocsai
Gergő Pocsai Hónapja
Szia Amikor a rover tetején lévő kamera képet láttuk és leszállt a Marsra a rover, akkor az égi daru rakétái nem mentek vagy csak nem látni?
Gergő Pocsai
Gergő Pocsai Hónapja
Köszi a választ!
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Nem látni, de természetesen folyamatosa működtek.
laszlo katona
laszlo katona Hónapja
A rakéta fúvókáiból miert nem jon ki semmi úgy ahogy már előtte láthattuk?
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Az egy animáció. Ha úgy vesszük, akkor átbaszás, ahogy a Tom & Jerry is.
laszlo katona
laszlo katona Hónapja
@Űrkutatás magyarul akkor az a videó átbaszás amiben előtte mutatták hogy fog megtörténni... értem már🙂
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
De, jön ki, csak a hipergolikus hajtóanyag nem úgy oxidálódik, mint a rakétahajtőművekben általában használt finomított kerozin.
MyUploadman
MyUploadman Hónapja
Nagyon jó anyag lett. Ismét. :) A felső burkolaton több kamera is volt, ami az ernyő kinyílását rögzítette? Az eredeti és a lassított felvétel ugyanis nem ugyanabból a szögből mutatja a műveletet (pl. más irányba repülnek le róla bizonyos elemek ). Vagy csak valahogy tükrözve van?
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Jól mondod, két külön kamera rögzítette, egyik 25, másik 75 fps-sel.
Pzol Smake14
Pzol Smake14 Hónapja
Aztaa.. Hát nem igazán láthatunk eddig eredeti Videókat a Marsról és nagyon fura...
Zsolo
Zsolo Hónapja
Mint egy jó sci-fi 🙂
The T-90 - Armored Warfare HUN
The T-90 - Armored Warfare HUN Hónapja
Likeee
Black Brain
Black Brain Hónapja
Kéne egy Űrkutatás magyarul tv csatorna. Legalábbis többet tanultam itt meg mint a Discoveryn.
Fiderik Cseszter
Fiderik Cseszter Hónapja
Kár hogy semmit nem fognak találni XD
SetxWy
SetxWy Hónapja
Ki tudja hogy mennyien élnek ott!? 😂😂
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
A Curiosity 2012-ben landolt, és nagyon hasonló rendszereket használ. Köszöni jól van, dolgozik minden egyes napon.
Fiderik Cseszter
Fiderik Cseszter Hónapja
@Űrkutatás magyarul Kavics a földön is van, de a marsi viharok nem fogják tönkre tenni csóri szondát? XD
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Még egy kavicsot sem?! :O
Árpád Ferencz
Árpád Ferencz Hónapja
Csak én nem értem, hogy ebből milyen haszna van az USA-nak?
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Mert a tudás mindenkié kell hogy legyen! Az összes (nem katonai célú) kutatás nyilvános a NASA-nál.
Árpád Ferencz
Árpád Ferencz Hónapja
@Űrkutatás magyarul Ebben igazad van. De azt nem értem, hogy ha belefecceltek több milliárd dollárt, akkor miért osztják meg mindenkivel az eredményt egyenes adásban?
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
A tudás hatalom.
MrChessgrandmaster
MrChessgrandmaster Hónapja
Mi fékezi a le szállást?
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Fel van sorolva a Perseverance című epizódban; légköri súrlódás, ejtőernyő, rakéta hajtóművek.
András Molnár
András Molnár Hónapja
Mikor élőben néztem, az eredeti felvételekről nem tudtam eldönteni, hogy az tényleg eredeti vagy csak animáció. Lassan, már meg se lehet különböztetni. U.i.: Ha ez még mindig csak az 5. működőképes marsjáró, mennyi volt a működni képtelen?
Péter Piotr
Péter Piotr Hónapja
Pontosan emiatt van annyi konteós hitetlen ember. Mert egész egyszerűen képtelenek megkülönböztetni az animaciót a valósagtól, s mert amit nem tudnak befogadni, felfogni, az nekik nincs is. Ez tragedia úgy gondolom.
Három Harminc
Három Harminc Hónapja
Köszi a gyors munkát! (Y)
Istvan Ónodi
Istvan Ónodi Hónapja
Fantasztikus dolog hogy igy lathatjuk egy masik bolygo felszinet kozvetlenul. Hihetetlen dolgok ezek. Koszonet a videoert. Ugyan az 5 ember aki a nem tetszik re nyomott- mi az ami nem tetszik ebben???
József Dávid
József Dávid Hónapja
Már nem tudom hanyadjára nézem ezt a felvételt de még mindig hihetetlenül csodálatos látvány!
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Szó szerint hihetetlen, csodálatos!
robkorm1
robkorm1 Hónapja
Nem gondoltam volna hogy ilyen mjnosegu videot tudnak visszajuttatni a foldre !!! Vagy itt javitottak fol?
SetxWy
SetxWy Hónapja
@Űrkutatás magyarul 👍🚀
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
@SetxWy A SuperCam jóval kisebb felbontású, viszont rendkívül fényérzékeny és precíz. Képes az egymás mellett fotózott képeket egy képpé összefűzni, így egy remek minőségű és nagy felbontású képet kapunk.
SetxWy
SetxWy Hónapja
@Űrkutatás magyarul Milyen felbontású a kamerája 4K, 8K?
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Csak a színeket optimalizálták és a kontraszton állítottak.
Retro Papi
Retro Papi Hónapja
Király! Nemsokára ember is a Marsra száll.
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Az még sajnod idébb van, de remélem, még megélem! :)
Endre Kis
Endre Kis Hónapja
Tök jó a videó, de nyugodtan mondhatod simán Jezero kráternek. Ez a Dzsezerózás tök felesleges, mivel egy szláv szóról van szó, ami tulajdonképpen tavat jelent.
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Igazad van, csak már belém égett a sok JPL videó megtekintése során.
Once12 CP Chanel
Once12 CP Chanel Hónapja
Szóval az űrkutatás magyarul felkerült a marsra Így a Rover is meg tudja nézni ezt a videókat. 😂
baranybumm
baranybumm Hónapja
Köszönöm a munkád, szombaton küldte át egy barátom a csatornád és már végig is néztem. Egyszer. Biztos többször is fogom. :D Arról volt már szó valahol hogy ezeket a felvételeket hogy küldik vissza ? Illetve mennyi idő? Vannak közben vhol "letéve" műholdak, vagy egyből a föld körüli pályán lévőkbe küldik? Mennyi a lagg? :D stb.
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
A ping 23 perc körül, tehát nem érdemes a Marsról CSézni. :D
baranybumm
baranybumm Hónapja
@Űrkutatás magyarul uh tényleg a Mars körüli keringő szondakrol meg is feledkezett. S mennyi idő kb mire vissza jut a jel? Mekkora lehet a ping?! :D
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Több frekvencián is kommunikál a Perseverance. Van, ami közvetlenül a földi antennákkal kommunikál, de ennek a sávszélessége a legkisebb, pár kbit/s. De azon frekvenciák, amik a Mars körül keringő műholdakkal kommunikálnak már magyobb sávszélességgel bírnak. Ilyenkor ezek a műholdak továbbítják a jelet a Föld felé.
Kolos Németh
Kolos Németh Hónapja
szuper a csatorna :)
Nagy Olivér
Nagy Olivér Hónapja
Szokás szerint nagyszerű tartalom. köszönjük!
Lothar's Music DV
Lothar's Music DV Hónapja
Legjobb videó a reggeli kávéhoz ☕ 🚀 köszönet🙏
Sándor Fülöp
Sándor Fülöp Hónapja
Jó lenne egy olyan videósorozat, amelyben egyenként bemutatod a naprendszer összes részleteiben ismert objektumát (nap, bolygók, holdak, kisbolygók, aszteroidák). Szerintem hasznos lenne ez a téma, és nagyon sokáig biztosítaná, az újabb és újabb videók alapanyagát.
Gyula Molnár
Gyula Molnár Hónapja
Miért kék az ég? Ott...
Gyula Molnár
Gyula Molnár Hónapja
@PzkpfwIVB Akkor folytatom. A CO2 lézer 10,6um-es, a N2 pedig 337nm-es hullámhosszú sugarat csinál. Megérted már, hogy nem mindegy?
Gyula Molnár
Gyula Molnár Hónapja
@PzkpfwIVB Megmondták. Mert olyanra színezték.
PzkpfwIVB
PzkpfwIVB Hónapja
@Gyula Molnár Rendben! Ha számodra nem megfelelő a válaszom és a véleményem, amit egyébként továbbra is fennt tartok, (szerintem a többi bolygóhoz viszonyítva igenis van hasonlóság), akkor kérlek fejtsd ki te magad, hogy szerinted miért hasonló színű ott az atmoszféra, ha nem a hasonló összetétel miatt. Ahogy sokakat, engem is érdekelne a válasz. Üdv
Gyula Molnár
Gyula Molnár Hónapja
@PzkpfwIVB De én meg azért kérdeztem, mert nem olyan, mint itt. Itt 78% nitrogén van, ott meg 2,7% nitrogén, 96% szén-dioxid.
PzkpfwIVB
PzkpfwIVB Hónapja
@Gyula Molnár Teljesen igazad van, nem vitát akartam kezdeni, csak rávilágítani hogy az alkotóelemek ugyanazok, csak más elosztásban, ezért lehet hasonló színű az atmoszféra mint itt!
DaT0nkee
DaT0nkee Hónapja
Gratulálok, ez most hibátlan lett.
nicola goriup
nicola goriup Hónapja
Kedves Preseverance, jo munkat! ❤️❤️ Köszönöm a különkiadast, mar vartam!😊
Bence Horváth
Bence Horváth Hónapja
Erre nagyon vártam!
Telek Projekt
Telek Projekt Hónapja
@Űrkutatás magyarul Volt valami vész terv arra az esetre ha nem nyílik ki az ernyő? Ha más nem akkor valami kétségbeesett terv a "hátha" opcióra gondolva?
Bálint Boros
Bálint Boros Hónapja
Wow, majdhogy hihetetlen ilyen felvételeket látni és egyben szokatlan. De ezek példázzák, hogy mire is képes az ember.
Zerind Leposa
Zerind Leposa Hónapja
Nagyon jók a videóid mindig várom mikor teszed őket fel
Anna Bajkai
Anna Bajkai Hónapja
Erre ki nyom dislikot nem értem de nagyon jók a videóit tartalomal dúsított és izgalmasak.
Levente Kalocsai
Levente Kalocsai Hónapja
Három szót mondok: lapos föld hívõk
nicola goriup
nicola goriup Hónapja
Kivancsi lennek en is es hogy miert..🤦🏻‍♀️ Tegnap olvastam egy kommentet ahol az illetö szerint egy megrendezett szinjatek az egesz.. na, talan ilyenek jönnek down-olni🤷🏻‍♀️
NY000ooo
NY000ooo Hónapja
És valaki dislikeolja ezt a történelmi eseményt...
A.V.E. Retro Gaming Productions
A.V.E. Retro Gaming Productions Hónapja
@adam f aha, ok 🤔
Ákos Domonkos
Ákos Domonkos Hónapja
ilyenkor csak felkell menni egy tv híradós youtube csatornájára, akik biztos készítenek videót hogy leszállt egy rover a marson, éés lehet is csemegézni a comment szekcióban az értelmiségiekből :D most is ez volt. és pár hónapja a crew dragon ISS akciónál is :D. nah ők a dislikeolók.
ricsi balogh
ricsi balogh Hónapja
@adam f Borsodikent szomorú ilyet olvasni. 🤣
adam f
adam f Hónapja
Azok dislikeolják, akik a Borsodi Dagoba- rendszerböl jöttek 😀😀😀
Iván Horváth
Iván Horváth Hónapja
@Dr Small Boy marslakok ekkezdtek lobbizni, nasa haza... nasa haza!;)
lab22johnny
lab22johnny Hónapja
Elképesztő felvételek, amikor a daru emelkedik tiszta bolygó neve halál..:) A valóság lassan a sci-fi nyomdokaiba lép, végre! Egy kérdés > Az ernyő szeletei azért ilyen változatosan összevissza színűek, hogyha gond lenne velük, be tudják később azonosítani, hogy az ernyő mely részéről is van szó? Mert látszólag teljes a káosz a színezésben:)
Tibor Farkas
Tibor Farkas Hónapja
Jaja. Kódolva van az ernyő, bár ez nem szigorúan vett rakéta technológia. Utána nézhetsz pl. a tárcsás útmérőkre, vagy a kísérleti ernyőkre rákeresve. Nem csak az a célja, sőt nem az az elsődleges célja, hogy a hiba helyét meghatározzák. Sokkal inkább az, hogy az ernyő nyitás utáni pontos pozícióját megtudják az eredetileg tervezetthez képest. Mennyivel fordul el, nyitás közben milyen mozgásokat végez, stb.
KalandMester
KalandMester Hónapja
Én nevem is szerepel a chippen. Remek amit csinálsz csak így tovább.
Finta Iván
Finta Iván Hónapja
Felettéb érdekes volt látni azt hogy az égidaru hogyan ereszti le a rovert
József Koczka
József Koczka Hónapja
Jók a videóid,elsőkézből kapunk lényegesen több infót mint a médiákban,ha lehet annak nevezni a tv-t.
Dezso Miletics
Dezso Miletics Hónapja
És akkor egy kis felvetés az eredeti videókat nézve: Látszólag 4:3-as képaránnyal készültek. Egy korábbi videóban már téma volt, hogy az űr(be küldött)eszközökön több éves, napjainkban - itt, a Földön - elavultnak számító, de mégis megbízható és kipróbált technológiákat használnak. Lett légyen az számítógép (pl. a Perseverance 100-200 MHz-es BAE PowerPC architektúrájú sugárvédett procija), vagy "kis" háttértára, operatív memóriája, stb... Az ilyen fontos vagy kritikus pillanatokat rögzítő kamerák esetére is van valami hasonló, "jólkipróbáltésbetonbiztos" elv?
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Igen! Nem csak a tömege kisebb egy 4:3-as szenzornak, de az energia igénye is. Ráadásul így több a hasznos képpont, a 16:9-es képaránynál sok lenne a statikus Mars felszínéről küldött felesleges képpont.
Kemboy
Kemboy Hónapja
Oldalra miért nem néz kamera? :(
Dezso Miletics
Dezso Miletics Hónapja
@Kemboy Én sem, de szerintem felülnézetből rengeteg és részletes felvétel van a Mars távoli tájairól. Az oldalnézet vszleg nem adna semmi pluszt a környezetről. Rövidebben: vörös színű homok- és kősivatag, hordalékok, egykori tengerek, lefolyások által formált dombságok. (az okosok szerint)
Kemboy
Kemboy Hónapja
@Dezso Miletics Érdekelt volna, hogy valódi felvételeken milyen a mars felszíne a távolba is eltekintve. Lehet, hogy van már ilyen videó, annyira nem vagyok jártas a témában.
Tibor Farkas
Tibor Farkas Hónapja
Mert jól kivehető lenne, hogy a Mars is lapos :) :) :)
NY000ooo
NY000ooo Hónapja
@Dezso Miletics mármint a légkört akarta sztem szemügyre venni vele
Dezso Miletics
Dezso Miletics Hónapja
Mert Perseverance felülről már jól megnézte az útvonalat: Jobbról nem érkezik senki, balról nem jön villamos, nem kell elsőbbséget adnia senkinek, nyugodtan folytathatja az útját. Emiatt aztán a kamerák elemzés céljából csak előre, visszapillantó híjján meg csak hátra figyelnek.
Dezso Miletics
Dezso Miletics Hónapja
Tetszős, naprakész, ügyes, igényes, naponta várom a további videókat, csak így tovább!
Danny Gaming
Danny Gaming Hónapja
Az égidaruval mi lett?
Paxton Andras
Paxton Andras Hónapja
Égi Daru roncsa a Mars felszínén: ( 2021-02-22 ) photojournal.jpl.nasa.gov/catalog/PIA24335 Az égi daru, azaz Descent Stage szerkezet a roverttől kb. 640 méterre esett le tőle ÉNY-ra. Amely a felvételeken jól láthatóak is. apod.nasa.gov/apod/ap210227.html ( 2023. Február 27 felvétel NASA )
Telek Projekt
Telek Projekt Hónapja
@kérem szépen ? Mi a probléma Nem hiszem hogy bármivel fel kellene turbózni. Az egykori szállító eszköz felépítmény alkatrészeinek eltárolása 10-20 évig egy homokdűnén nem igényel energiát. Csak ne legyen összetörve. Azért a Mars nem a szomszédban van, hogy leszaladjanak a vasboltba egy darab alkatrészért. Bár szerszámot nyilván visznek majd magukkal, de valójában az űrhajóra majd nem fér fel a "minden is" tehát valós lehet az az állapot, hogy kellene valami alkatrész valamihez. Akkor meg miért ne lehetne használni az egykori hajók alkatrészeit? Vagyis, tegyük le egyben a kiszolgált egységet.
kérem szépen ? Mi a probléma
kérem szépen ? Mi a probléma Hónapja
@Telek Projekt Ez nem is annyira hülyeség . Mondjuk felturbozhatnánk egy kis mini töltőállomással amit a napelemmel tölti fel . Így az áramot el is tudja raktározni valamennyi időre
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Nincs vészterv. Ha nem nyíkik az ernyő, a szerkezet lezuhan.
Tibor Farkas
Tibor Farkas Hónapja
@Űrkutatás magyarul Látszik, hogy nem a Spacex gyártotta, akkor visszarepült volna a Földre :) :) :) :)
Hegedűs Péter
Hegedűs Péter Hónapja
Lol és még dislike sincs a videón, annyira jó😛
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Ez tarthatatlan! Máris nyomok egyet én! :P
AlbiBacsiツ
AlbiBacsiツ Hónapja
Köszönjük ezt a részt is! 😇 Várom a következő részeket!
attilakordas
attilakordas Hónapja
A fekete lovagrol is csinálhatnál egyszer egy videót. Nagyon jók a videóid.
2657854
2657854 Hónapja
Igen, egy buta űrkonteókkal foglalkozó videósorozatra én is vevő lennék, elég sok van...
Gergely Csikós
Gergely Csikós Hónapja
huuu! nagy ötlet! Erre én is kiváncsi lennék
István Grézál
István Grézál Hónapja
Nem semmi azért egy ilyet összerakni, szép munka! A videót köszi, nem csalódtam, hogy hamar itt lesz. :)
Edit Kiss
Edit Kiss Hónapja
Lehet, hogy a kicsi' marslakók meglepetten kiáltanak fel: : Jéé, ott egy Ufó! :D csak nehogy még nyilatkozzanak is .D (Amúgy a marsról is csinálhatnának emojit.) Engem lenyűgözött a videó. Kösz.😊
József Szabó
József Szabó Hónapja
Ez a chipes dlog, meg hogy a csatorna is szerepel rajta , ez nekem új dolog volt, gratulálok
Zoltán Szikra
Zoltán Szikra Hónapja
...
Game Universe
Game Universe Hónapja
Igazán gyönyörű felvételek
Marcell Dénes
Marcell Dénes Hónapja
Elfnet szindróma.... Ez úgy látszik fertőző.
Richard Varga
Richard Varga Hónapja
Hol van a hetzer? :)
Marcy
Marcy Hónapja
Nagyon jó lett a videó! Remélem még lesz a témában tartalom itt!
Joules 83
Joules 83 Hónapja
A hővédőpajzs csak úgy szabadesésben zuhant le!? MI van, ha pont fejbetalál egy marslakót? Ebből lehetett volna a casus belli is.😈😈😈
Antal Trab
Antal Trab Hónapja
@Polgár Sándor Ki ne hagyd Christopher Lloyd-ot (Kedvenc Marslakóm)... :D
Tamas Szabo
Tamas Szabo Hónapja
Nem kell aggódni, majd megitatjuk őket jó kis házival, és leég a búrájuk. :D
Polgár Sándor
Polgár Sándor Hónapja
Én nem félnék az interplanetáris háborútól, így is nagy előnyben vagyunk: két működőképes robotunk és egy rakás megfigyelőműholdunk van a Marson (vagy körülötte), nekik meg csak pár diplomatájuk fogságban az 51-es körzetben.
József Smidla
József Smidla Hónapja
Ha most NASA mérnök lennék, ezeket a videókat nézném végtelenítve, egy nagy doboz fagyival, és papírzsepivel, hogy a könnyeimet törölgethessem közben :)
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Nem kell ehhez NASA mérnöknek lenni ;)
Bone
Bone Hónapja
Bár már több rover is landolt de ez most nagyon izgalmas. 🙂 Sajnos nagyon sokára lesz, de nagyon várom hogy például az Európa jeges holdjára is küldjenek egy szondát ami lefúr a jég alatti óceánba.
Bone
Bone Hónapja
@Csillak Patrig Igen. Ezért szeretek sok sci-fit nézni, beleélem magam 😄
Csillak Patrig
Csillak Patrig Hónapja
@Bone Pontosan. Az emberiség még csak most lépeget be az "űrfázisba". Sajnálom, hogy az emberi élet nem 500 év. Jó lenne végignézni az első Marsi városok megépülését (erre talán még van esély), az első bányák létrehozását a naprendszerben, az állatok áttelepítését a Marsra.
Bone
Bone Hónapja
@Csillak Patrig Szinte biztos igen 🙂 69ben még nem éltem hogy előben nézzem Armstrongékat de ha leszállunk a Marsra amit szintúgy alig várok tuti a képernyőre leszek tapadva lélegzetvisszafolytva. Az Európa vagy más hasonló jégóceánnal rendelkező holdfúrás azert nagyon izgalmas mert ha ott találnák valamilyen élőlényeket ökoszisztémát az elkepesztő lenne.
Csillak Patrig
Csillak Patrig Hónapja
Szerintem hamarabb lesz ember a Marson, mint az Európán "tengeralattjáró" szonda.
Youtube Csatorna : D
Youtube Csatorna : D Hónapja
gyümölcs magvakat esetleg állatokat is szallitott a rover? vagy egyenlore csak mintakat vesz? :) üdv Lajos
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Semmilyen organikus anyag nem kapott helyet a roveren
AlbiBacsiツ
AlbiBacsiツ Hónapja
Ha jól tudom akkor csak mintákat vesz és egy későbbi expedícióban ezeket a mintákat haza szállítják. Ha tévedek javítsatok ki
Ferenc Jakab
Ferenc Jakab Hónapja
Ez igen gyors volt! Hogy tetszett az audio a marsi szélről amit közzétett a Nasa?
Dániel Balogh
Dániel Balogh Hónapja
@J Kormi huload.info/cloud/yLy32NaLvZJ3ZqI/vide.html 24. Perctol beszelnek pont erről
Dániel Balogh
Dániel Balogh Hónapja
@J Kormi Volt egy elo NAsA sajtótájékoztató, ahol pont erről beszéltek es megmagyaraztak, megpróbálom megkeresni
0utslder
0utslder Hónapja
@J Kormi Ez a miatt van, mivel a hidrazin színtelenül ég. (Vagy csak elfelejtették meg animálni 👹☺️)
J Kormi
J Kormi Hónapja
Többször végig néztem a felvételeket a nasa oldalán és itt is, és nem értem az égi daru fúvókáiból nem látszik semmi se tűz sem füst rendben van ez?!!!
Ferenc Jakab
Ferenc Jakab Hónapja
@Űrkutatás magyarul nekem tetszett a marsjárónak a zúgó hangja, igen zajos egy gépezet 😅
Hepp Márton
Hepp Márton Hónapja
Hogyhogy benne volt az Űrkutatás Magyarul csatorna a chip-ben?
Sylvester
Sylvester Hónapja
@Űrkutatás magyarul Így már teljesen érthető, bocsánatot kérek a hitetlenkedésemért, csak nem tudtam mást elképzelni.
Űrkutatás magyarul
Űrkutatás magyarul Hónapja
Valóban egy hibáról van szó. Amikor beírtam a nevet, elgépeltem valamit. Ezt már csak akkor vettem észre, amikor a Marsjárók epizódot készítettem, ahol megemlítettem a csatorna nevét a roveren. Így a hibás boarding pass-t átírtam gépelési hiba nélkül, ezt a képet láthatjátok itt is montírozva. Renélem, a gépelési baklövésemmel nem bántottam meg senkit!
Sylvester
Sylvester Hónapja
@Tibor Mátrai Ezen a néven csak a következő indításra van feliratkozva a csatorna, tisztán látszik hogy össze van vágva a névrész a Mars 2020 beszállókártyával. A beszállókártyák között se találom a név alapján szóval ez 100%. Ezzel nem rombolni akarom a csatorna hírét, csupán nem értem miért kell hamisítani dolgokat, és megvezetni az embereket. Tudom, hogy szőrszálhasogató vagyok, és a sok belefektetett munka mellett a hibát emelem ki, de én alapvetően úgy gondolom, hogy a hibákból lehet tanulni, az alapján pedig fejlődni.
Tibor Mátrai
Tibor Mátrai Hónapja
@Sylvester De,a csatorna is fel van rá írtakozva,ezt egy korábbi videóban említi is
Hepp Márton
Hepp Márton Hónapja
@Tibor Mátrai áh értem, köszönöm!
Roland Muszka
Roland Muszka Hónapja
Amúgy imádom a videóidat
Kristóf Kováts
Kristóf Kováts Hónapja
És még most se vagyunk tartalom nélkül az éjszaka közepén. Csak így tovább! 👍👏
Lee Sharley
Lee Sharley 56 perccel
@Tyler Jorge testing it out right now. Looks to be working.
Tyler Jorge
Tyler Jorge 5 órája
Dunno if anyone gives a shit but I just hacked my friends Instagram password using Instaportal. Cant link here so search for it on google :D
Adipapi77
Adipapi77 Hónapja
Xd
? Balázs?
? Balázs? Hónapja
Szia! a relativitás elméletről lesz videó?
ŰRKUTATÁS MAGYARUL | A Perseverance marsjáró | #34
19:47
Űrkutatás magyarul
Megtekintés 56 E
The Largest Star in the Universe - Size Comparison
11:59
Kurzgesagt – In a Nutshell
Megtekintés 17 M
TRIÓ - TESZTELTÜK MENNYIRE FÁJ A SZÜLÉS!
1:9:57
LMEN PRALA love storyja (CSÍPLEK)
29:20
Gooremusic Official
Megtekintés 33 E
EZT IS MEGDÖNTÖM: TÁVOLUGRÁS
9:45
Benedek Nagy
Megtekintés 44 E
Sci-Fi Short Film “FTL" | DUST
14:43
ŰRKUTATÁS MAGYARUL |  SpaceX | #29
24:06
Űrkutatás magyarul
Megtekintés 112 E
ŰRKUTATÁS MAGYARUL | Fekete lyukak | #35
19:01
Űrkutatás magyarul
Megtekintés 61 E
ŰRKUTATÁS MAGYARUL | Az univerzum sorsa | #33
16:09
Űrkutatás magyarul
Megtekintés 83 E
ŰRKUTATÁS MAGYARUL | SMOG-1 | #36
17:05
Űrkutatás magyarul
Megtekintés 39 E
ŰRKUTATÁS MAGYARUL | Az Artemis program | #25
25:46
Űrkutatás magyarul
Megtekintés 136 E
ŰRKUTATÁS MAGYARUL | Ember a Holdon | #10
27:51
Űrkutatás magyarul
Megtekintés 98 E
Can Nuclear Propulsion Take Us to Mars?
21:45
Real Engineering
Megtekintés 777 E
ŰRKUTATÁS MAGYARUL | A Voyager űrszondák | #22
19:48
Űrkutatás magyarul
Megtekintés 98 E
TRIÓ - TESZTELTÜK MENNYIRE FÁJ A SZÜLÉS!
1:9:57
LMEN PRALA love storyja (CSÍPLEK)
29:20
Gooremusic Official
Megtekintés 33 E
EZT IS MEGDÖNTÖM: TÁVOLUGRÁS
9:45
Benedek Nagy
Megtekintés 44 E
The Coolest looking MP3 Player.
13:07
DankPods
Megtekintés 458 E
Professzionális Streamer Eszközök!🎙️
20:19
Can Intel Beat the Ultimate AMD Gaming PC?
15:23
Linus Tech Tips
Megtekintés 1,3 M
How Blind People Text On Their Phones
3:21
Daily Dose Of Internet
Megtekintés 9 M
Wanted to Feel sniper recoil in game
0:56
Teenenggr
Megtekintés 2 M
Wood Veneer Manufacturing #shorts
0:20
CTOOM Creative
Megtekintés 53 M